Якісно та вчасно створити лісові культури – перша умова для того, щоб мати у майбутньому здоровий ліс. Такого правила дотримуються вінницькі лісівники і щодня активно працюють над відновленням лісу: висаджують сіянці молодих дерев, висівають жолудь на ділянки відповідно до розроблених проектів.

Гарна сонячна погода сприяє виконанню робіт у заплановні терміни. А працюють лісівники, дотримуючись карантинних заходів безпеки. Адже ліс потрібно посадити сьогодні, щоб його мали нащадки через сто років. Завершують весняну посадку лісу й у Вороновицькому лісництві ДП «Вінницький лісгосп».

Лісівники на чолі з лісничим В.В.Мельничуком проводять посадку лісових культур на ділянках, де попередньо провели механізовану підготовку грунту трактором МТЗ-82 в агрегаті з ПКЛ-70 та КЛБ-1,7.

Створюють лісові культури вже третій рік поспіль садивним матеріалом, вирощеним із закритою кореневою системою. Таким способом у Вінницькому лісгоспі вирощують дуб звичайний, модрину європейську та дугласію Мензіса. Інші породи висаджують звичайними сіянцями.

На фото – дружний трудовий колектив на посадці у кварталі 47 Вороновицького лісництва, де створені лісові культури дуба звичайного (із ЗКС) із введенням модрини європейської та горіха чорного (звичайні сіянці).

Тож чекаємо гарної весняної погоди, рясних дощів і хорошої приживлюваності молодих культур, які у перший рік їхнього лісового життя отримають 5 доглядів (ручних та механізованих).

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ