У Вінниці з 12 березня триває карантин через спалах коронавірусу. Вірян закликають молитися онлайн у Страсний тиждень і на Великдень. Так радить робити Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, оскільки карантин в Україні продовжили до 24 квітня, а Великдень припадає на 19 квітня.

У Великий четвер радять не виконувати обряду вмивання ніг, а у Велику п’ятницю не робити жодних процесій – ні в храмі, ні поза ним. Плащаницю можна винести зі святилища прямо до Божого гробу, але поставити бар’єр перед самою плащаницею. Освячувати лозу у вербну неділю та святити паски й великодні страви на Великдень можна лише надворі, прохаючи при цьому вірних не скупчуватися понад дозволену норму відстані між собою.

Рекомендації Блаженнійшого Святослава: «Найперше – пасхальні богослужіння слід проводити в такий самий спосіб, як ми молилися в неділі Великого посту, тобто зараз. Друге – страсні й великодні служби цього року в усій католицькій церкві служаться без участі вірних – заради безпеки, щоб зменшити контакт між людьми і не поширювати вірусів. Третє – у Великий четвер цього року не виконувати обряду вмивання ніг. Четверте – у Велику п’ятницю не робити жодних процесій – ні в храмі, ні поза ним. Плащаницю можна винести зі святилища прямо до Божого гробу та встановити обмеження перед самою плащаницею, щоб вірні не підходили для її цілування»

Василина Вереснева