За ці дні захворіло 13 медпрацівників. З них 4 лікаря.

На жаль, саме в лікарнях – пологовому та онкодиспансері найбільше вразив коронавірус контактних осіб. В пологовому першою була медсетсра. А тепер вже лише медиків – 9-ть, а ще племінник та чоловік – родич.

Нагадуємо, за свідченнями медпрацівниці епідеміологам, вона контактувала із кумом, який приїхав із Польщі в гості.

Лікар-урогол із онкодипансеру за кордоном за даними епідеміологів не був – але мав контакт із товаришем, який приїхав з Європи. Хлопчик із неблагополучної багатодітної родини із с. Борівка зараз знаходиться у стабільно важкому стані. Це тому, що він виснажений від недоїдання, народився кволим, має брата-близнюка. Як повідомляють односельчани – скоріше всього його інфікував батько, який повернувся із Києва… але він зараз переховується.

Треба звернути увагу, що вражена коронавірусом жінка із Ладижина, яка повернулась від дітей із Франції – не інфікувала нікого. Як і вінничанин, який повернувся з відпочинку в Єгипті. Була підозра щодо його матері та батька, але вона не підтвердилась. Як заявляють епідеміологи, у нього одразу взяли аналіз – він не підтвердився, а через тиждень – позитивний. Ось яка вона підступна ця хвороба!!!

Детальніше про ці випадки і те, звідки у 15-річної дівчинки міг взятись коронавус із Юрківців, підтвердився чи ні тест на коронавірус у головного лікаря, двох високопосадовців – в газеті “33 канал” та на сайті.

Увага! Ми продовжуємо працювати, щоб вінничани знали правду. Просимо адекватно реагувати на людей та контактерів, які першими потрапили в цю біду. А їх та їхніх родичів не істерити, а брати приклад із відомих людей, які на втрають, а навпаки відкрито говорять про свій діагноз.

За свідченнями епідеміогологів пік захворювання очікується через 10 днів. І хто тоді потрапить в цей вал – невідомо. В благополучних США таких вже більше 130000 тисяч. у Нью-Йорку за день інфікується більше 6000 осіб. В Італії помирає за день 1000. Невже не зрозуміло, що це як світова війна? Повідомляйте і далі про факти порушень режиму самізоляції. В країну завезена критична маса людей із епіцентрів масової біди. Тому ми всі – на пороховій бочці.

Або подавим найстрашнішу чуму за 100 років. Або вона нас. Всі ваші зауваження стосовно оснащення, антисанітарії та інших порушень – передали компетентним органам. Ми знаємо прізвища хворих – однак діємо згідно чинного законодавства. Хоча багато читачів вимагають як у Ізраїлі оприлюднювати списки, щоб контактери одразу могли ізолюватись. Пологовий закритий на 14 діб. В онко – лише урологічне відділення. Реша – працюють у штатному режимі. НОСІТЬ МАСКИ І ЗАЛИШАЙТЕСЬ ВДОМА – це найкращі ліки насьогодні.

З повагою, ваша
Тетяна Редько та колектив “33-го”