Головний лікар Подільського онкоцентру Володимир Шамрай на своїй сторінці у соцмережі повідомив як працюватиме заклад впродовж квітня.

– Орієнтовано до 24 квітня у Подільському регіональному центрі онкології запроваджено карантин. Обмежувальні заходи ввели через те, що на короновірус захворіли медпрацівники урологічного відділення (які, до речі, останнім часом не були закордоном). Також COVID-19 був діагностований у пацієнта урологічного відділення. На період карантину ПРЦО призупиняє госпіталізацію планових онкологічних хворих до відділень хірургічного профілю. Водночас, відділення радіології, хіміотерапії, клініко-діагностичної лабораторії радіонуклідної діагностики, АГЧ, а також рентгенологічне, ендоскопічне і УЗД-відділення, адміністрація закладу і поліклініка (за виключенням урологічного кабінету) працюють, як і працювали.

Онкохворі з ознаками ургентних хірургічних станів будуть направлятися на лікування до МКЛ ШМД м. Вінниці та ВОКЛ ім. М.І. Пирогова, -повідомив Володимир Шамрай. – Прошу віднестися із розумінням до ситуації яка є, адже це робиться задля безпеки лікарів та онкоодужуючих. До того ж, ніхто не застрахований від будь-яких хвороб, не лише від COVID-19.Детальніше, як працюватиме Подільський регіональний центр онкології в період карантину можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/2JmMmnT  Карантин закінчиться – лікарі ПРЦО знову працюватимуть з «скількох потрібно» до «скільки буде необхідно», тобто 24/7.Дякую ще за розуміння. Здоров’я нам усім!

Валентина Лісова