Не обійшов вірус стороною і Крижопільський район. Сьогодні 30 березня 2020 року Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України повідомив про позитивний результат на СОVID-19 зразків, відібраних у жительки Крижопільського району. Це молода жінка, яка проживає в одному із сіл району. Її чоловік раніше повернувся із-за кордону.Стан хворої добрий, перебіг захворювання протікає у легкій формі. Вона та всі члени її родини перебувають удома на самоізоляції.

– Наразі встановлюється група контактних осіб, які також консультуються про обов’язкову самоізоляцію та перебувають під санітарним наглядом.Станом 17.00 годину 30 березня 2020 року це перший і єдиний підтверджений випадок у Крижопільському районі.

Відповідно до інструкцій лабораторні зразки відбираються лише у осіб, які мають ознаки захворювання.Вкотре закликаю усіх суворо дотримуватися вимог карантинних обмежень та самоізоляції. Особливо це стосується осіб, що прибули з інших країн та регіонів. Саме від цього буде залежати швидкість розповсюдження інфекції.Закликаю усіх бути взаємно ввічливими та не байдужими до інших . Користуйтесь засобами індивідуального захисту, не виходьте без потреби з дому, менше відвідуйте магазини, часто мийте руки та будьте здорові!- заявив голова райдержадміністрації Володимир Скалій.

Валентина Лісова