Лісівники держлісгоспів Вінницького ОУЛМГ уже готові до проведення найважливішого у лісокультурному циклі робіт етапу – весняної посадки лісу-2020. Усього під час весняної лісокультурної кампанії лісівники Вінниччини планують відтворити 1078 га лісу.

ДП «Крижопільський лісгосп» у цьому році створить ліси майбутнього у держлісфонді на площі 114 га. Головною породою при створенні лісових культур залишається дуб звичайний, за його участю буде створено понад 75 відсотків культур. Друге місце посідають культури з головними породами дубом червоним та горіхом чорним. Супутніми породами виступатимуть берека лікарська, клен-явір, модрина європейська, дугласія Мензіса.

На кожну ділянку, заплановану під заліснення, складено проект лісових культур, де вказується головна порода, тип лісорослинних умов, спосіб посадки, кількість садивного матеріалу, схема змішування культур задля підвищення стійкості насаджень до несприятливих умов та шкідників. Підготовлено техніку, інвентар, а працівники, залучені до лісокультурної кампанії, пройшли відповідні навчання. На лісокультурних ділянках восени 2019 року проведена відповідна підготовка ґрунту. Цей важливий агротехнічний захід позитивно впливає на стан майбутніх лісових культур.

Для весняної лісокультурної кампанії підприємство повністю забезпечене власним посівним та посадковим матеріалом, вирощеним у теплично-парниковому господарстві держлісгоспу.

Як і раніше, до весняної лісокультурної кампанії крижопільські лісівники запрошують долучитись усіх бажаючих, внести особистий вклад у створення майбутнього лісу. Традиційно до посадки лісу приєднаються юні лісівники, зокрема учнівське лісництво «Паросток» Крижопільської ЗОШ №2.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ