Про свою ізоляцію енергетики оголосили відразу ж, як почався карантин і нині, коли більшість компаній перейшли на «дистанційку» вони працюють в закритому режимі, що називається, без відриву від виробництва. Про те, як їм працюється, розпитуємо менеджера з комунікацій ДТЕК Ладижинська ТЕС Інну Гаврилюк

– Наші енергетики, медичний персонал, кухарі та прибиральниці добровільно погодилися на роботу в такому режимі. Церішення компанія ДТЕК Енерго прийняла, спираючись на успішний міжнародний досвід по ізоляції підприємств в період карантину. Капсульний режим роботи дозволить мінімізувати поширення інфекції – розповідає вона – І робота тут не зупиняється ні на хвилину. До речі, саме завдяки енергетикам сьогодні функціонують лікарні, аптеки, продуктові магазини, а в будинках мільйонів українців є світло і тепло.

– Невже енергетики живуть прямо на станції?

– Так, на території створені всі необхідні соціально-побутові умови для роботи і відпочинку. Компанія забезпечила працівників засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами, необхідним медичним супроводом. На підприємстві організовано повноцінне триразове харчування. В приміщеннях станції облаштовані спальні місця та організовано різнопланове дозвілля (кінотеатр, настільні ігри, спортзал) для відпочинку у вільний від роботи час.

В свої вільні хвилини енергетики мають чим зайнятись, кожний знайшов зайняття для себе. Наприклад, працівники котло-турбінного цеху щодня активно тренуються в спортивному залі. Ремонтники з Інтеренергосервісу знайшли зайняття для душі та рибачать на водосховищі, до якого є доступ. А інші енергетики вдосконалюють свою гру в шахи та теніс. Вони лишаються на теплоелектростанціях задля того, щоб ми з вами в комфортних умовах, зі світлом і теплом, лишалися вдома. І виконують важливу місію нарівні з лікарями та правоохоронцями.

Ілона ВАЛЬТЕР