За один день – 13 нових вражень. І вже не 13 медиків – як було вчора, які стали першими жертвами. І від одного ураженого медпрацівника- вже десятки! Як і від другого – інфікованих коронавірусом 12 контактуючих . Але це не про те, щоб перших вражених цією страшною бідою, гнобити. Я про те, яка це підступна хвороба і КОЖЕН З НАС! КОЖЕН! Головний і рядовий, багатий і бідний, житель гуртожитку і великого будинку може стати його потенційною жертвою і носієм!!! Зірки, нардепи, олігархи, королі і принци – приклад цьому.

Сьогодні – середа – перший сумний ювілей – чорний тиждень, відколи непроханий гість увірвався в наш спільний дім, вінничани. І скоро місяць – як в Україну.

Це була шокуюча середа – бо хто б міг подумати, що вистрелить в пологовому будинку. І дасть 12 випадків вражень коронавірусом – 9 медиків і трьох родичів інфікованої медсестри. І це лише по випадку з пологовим. Але це ще не кінець! 2 тижні ще не пройшло.

Але навіть цей сумний рекорд пологового побив другий медзаклад – онокдиспансер. Саме в кінці того тижня виявили коронавірус у лікаря-хірурга, який навіть не сам їздив за кордон, а його товариш. Результат – закрили урологічне відділення.

І ось в сьогоднішньому рекорді – 13 випадках – саме ці контакти з інфікованими до вчорашнього дня 4-ма лікарями-онкологами. І вже є не лише лікарі – пацієнти!

Ви розумієте, що таке онкоцентр такого рівня! Скільки там працівників, лікарів і пацієнтів. В якій зоні ризику онкохворі.

Тому давайте всі помолимось за їхнє здоров’я, як і лікарів.

І нехай епідеміологи принесуть нам добру новину, щоб так як у пологовому – жодна породіля і маля не були враженими.

Вкотре закликаємо – люди, не порушуйте карантин! Ті хто приїхав з-за кордону, їхні родичі та близькі – читайте! Одна вражена людина може стати бомбою масового враження! Приклади – вище!

Ви ж розумієте, що до нас – найтиражнішої газети “33 канал” із більше як пів-мільйона читачами та сайтом “33-го”, де більше 1млн переглядів у світі, надходить колосальна маса інформації і оперативної, і офіційної, зрозуміло, що і фейків. Заспокоюю – ми одразу так би мовити її “фільтруємо”. Оперативну передаємо на реагування – проблемну порушуємо. Офіційну використовуємо у повідомленнях, враховуючи вимоги закону.

Як і я ось тут у нашому спілкуванні!

НАДВАЖЛИВО – ПОТРІБНО НЕГАЙНО ПЕРЕВІРИТИ

ПРИВАТНІ МЕДЗАКЛАДИ – бо виявлені уражені коронавірусом медики могли додатково працювати там, а їх по-тихову позвільняли заднім числом. У нас є такі сигнали і ми їх вже повідомили правоохоронцям.

Таке замовчування може дати дуже невтішний результат. для міста і області. ДРУГА – читачі повідомляють, що ЗАРОБІТЧАНИ вночі вдома влаштовують вечоринки із жильцями під’їздів.(Ці дані передані правоохоронцям). Ще повідомили про недобросовісних колег самі ж лікарі – які повернулись із відпочинку за кордоном і одразу ж вийшли на роботу та навіть ходять по місцевих телестудіях. І на це просимо звернути увагу!

А тепер щодо шантажу колективу, рідних, погроз і переданих колегам і побажань від ” якоби спецслужб” – сидіти і мовчати. Або як ж: не можна це писати – бо хтось там когось якось вирахував – а це ж РЕПУТАЦІЯ!!!

Заявляю, як співзасновник медіа-корпорації “33 канал”, заслужений журналіст України, голова комісії з питань свободи слова і демократії: ПРАВДА ЩЕ НІКОЛИ НІКОМУ НЕ ШКОДИЛА! Бо вона – головна зброя Бога, демократії!

ШКОДИЛА ЗАВЖДИ БРЕХНЯ! Бо чи я вона зброя – знає кожен! І зараз замовчування – смерті подібне!!!

Я, наш колектив “33-го” з початку незалежності

України служимо ВІРОЮ І ПРАВДОЮ ЦІЙ ДЕРЖАВІ і її народу! Будемо це робити і тепер.

Можете не сумніватись – ми знаємо і розуміємо, що таке мораль, мудрість, закон! А ГОЛОВНЕ БЕЗПЕКА ЛЮДЕЙ!

АЛЕ виконуємо і будемо виконувати суспільно-значиму місію. ПРАВДА ЛІЧИТЬ А НЕ вбиває!

Застерігаємо всіх у цій країні і області – від Влади, СБУ до керівників підприємств, епідеміологів, бо знаю що вже отримані вказівки, утаювати інформацію! Щоправда – не гарантія – що це всього лиш вказівка якогось самодура! НЕ БУДЕ ОФІЦІЙНОІ ІНФОРМАЦІЇ – ВСІ ЗБИРАТИМУТЬ чутки, плітки… що там і ще – і в журналістиці є таке поняття – неофіційна інформація. А це завжди перебільшення, привід до масової паніки і суспільно психозу, А це не менша загроза аніж коронавірус

Тому просимо і надалі надавати ЗМІ факти, щоб ми могли інформувати правдиво людей!!! Бо навіть в такі часи небувалої небезпеки діє Закон про доступ до інформації. І правдиве слово дуже допомагає мобілізувати людей, волонтерів, меценатів, вказує на проблеми які маємо вирішити разом, самоконтролю. ВІД правди краще всім – ЩО ТАКЕ БРЕХНЯ – ВЖЕ ПОКАЗАВ ЧОРНОБИЛЬ! Детальніше про все і досвід перших пацієнтів- вінничан які навіть вагітні та із цукровим діабетом побороли коронавірус в Італії – в газеті “33-го” та на сайті.

З повагою,
Ваша Тетяна Редько та колектив “33-го”