«Колектив сімейних лікарів та медсестер Піщанського ЦПМСД просить у вас допомоги у вирішенні проблем, що виникли внаслідок політики, яку проводить головний лікар закладу.

Заробітна плата сімейних лікарів та медсестер несправедливо занижена та не відповідає економічно обґрунтованим критеріям. Так, до прикладу, сімейні лікарі вищої категорії з кількістю задекларованих пацієнтів 2000 отримують на нарахування 8000 гривень, лікар працює з однією медсестрою вищої категорії, якій нараховують 5500 гривень.

Ми двічі офіційно зверталися до органів місцевої влади, але результатів не отримали. Будемо вдячні за вашу реакцію».

З повагою, сімейні лікарі та медсестри. Підписи

Головний лікар Піщанського ЦПМСД Володимир Руденко категорично не погодився із скаргою сімейних лікарів і медсестер.

– Ось вам дані бухгалтерії — за місяць сімейним лікарям із достатньою кількістю декларацій було нараховано від 16-ти до 18-ти тис. грн. Звичайно, були утримані податки згідно із законом. Є одна лікарка, якій нараховано 21,55 тис. грн. за місяць.

Де ви в селі бачили такі зарплати? — сказав Володимир Руденко. — Лікарю вищої категорії нараховується оклад 8 тис. плюс премія за декларації 8,8 тис. від НСЗУ.

Медсестрі відповідно 5,5 тис. посадовий оклад плюс 30% від премії лікаря, з яким вона працює, виходить 7,9 тис. грн. Якщо дві медсестри — премія ділиться пополам.

Але премія НСЗУ нараховується при виконанні 7-ми показників якості — це своєчасне проведення щеплень, запобігання смер­тності у працездатному віці, профілактика туберкульозу та ін. Якщо не виконується один показник — знімається 10% премії.

На оперативці 30 березня я ознайомив лікарів з цими умовами НСЗУ, але ніхто з них не погодився і не підписався під документом. Наскільки мені відомо, таке ж незадоволення зарплатами і, відповідно, нестабільна обстановка в інших районних лікарнях Вінницької області.