У межах виконання взятих на себе зобов’язань, вчора МХП передав перші два апарати штучної вентиляції легенів до лікарнень Ладижина і Тростянця.

Попри вкрай непросту ситуацію, завдяки професіоналізму нашої команди, яка займається закупівлею необхідних засобів, перші замовлення вже доставлені, решта знаходяться в дорозі та найближчим часом будуть спрямовані до лікарень.

За словами заступника голови правління МХП з корпоративної соціальної відповідальності Igor Leshchenko, попередньо проведено зустрічі з головними лікарями районних медзакладів, визначено першочергові потреби та придбане обладнання починає надходити до лікарень.

«Агроіндустріальний холдинг МХП є соціально відповідальною компанією, тому активно долучився до допомоги у подоланні пандемії коронавірусу в Україні. До загальнодержавного фонду вже перераховано 55 мільйонів гривень, додатково 15 мільйонів виділено для Вінницької області та 14 для Черкаської. Наразі через БФ “МХП-Громаді” закуповуються апарати ШВЛ та засоби індивідуального захисту, які вже передаються лікарням. Перші два апарати ШВЛ надійшли до медичних закладів Ладижина та Тростянця. На черзі інші лікарні області, які прийматимуть хворих на коронавірус», — розповів Ігор Лещенко.

Також до медичних закладів Ладижина та Тростянця фахівці МХП передали хірургічні халати, шапочки, бахіли, інкубаційні трубки та дезінфікуючі засоби. Найближчим часом такі ж набори отримають лікарні Тульчина та Калинівки.

А вже на початку наступного тижня два апарати ШВЛ будуть передані до Черкаської області.