Правопорушення сталося 1 квітня в Гайсинському районі під час проведення слідчих дій в рамках кримінального провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами. 62-річний сільський голова, якого підозрюють у вбивстві двох собак, перешкоджав роботі слідчо-оперативної групи поліції та, ігноруючи правила карантину, зібрав на свою підтримку близько 60 жителів села.

– 28 березня працівники поліції задокументували факт жорстокого поводження з тваринами. Кримінальне провадження, передбачене ст. 299 Кримінального кодексу України, поліцейські відкрили на підставі заяви односельця. За попередньою інформацією, правопорушник, який є власником мисливської зброї, застрелив двох собак заявника, – повідомили у пресслужбі обласної поліції Вінниччини. – Під час проведення 1 квітня на місці злочину процесуальних дій сільський голова почав перешкоджати роботі поліції та зібрав односельців.За цим фактом слідчі Гайсинського відділу поліції відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до 3-х років позбавлення волі.Наразі правоохоронці встановлюють та опитують всіх учасників події. Нагадуємо, що, згідно із вимогами Постанови Кабінету Міністрів України N211 « Про запобігання поширенню на території України COVID-19», заборонені зібрання громадян понад 10 осіб.

Додамо, що мова йде про голову Гранова Віктора Боднюка. Що думає він з цього приводу – читайте на сторінках газети «33 канал».

Валентина Лісова