А в цифрах зашиті долі спалахів в онко, пологовому, Гайсині, Хмільнику, Могилеві, інших районах – далі про це.

Бо за цими скупими цифрами вже випливають такі шокуючі історії, що змовчати про них просто неможливо.. І вони дуже красномовні – тут випливає все, а якщо одним словом – людська сутність..

Розпочнемо з пологового – одне маленьке і добродушне спілкування медсестри із закордонним кумом… і жесть – лікар, медсестри, санітарки, найближчі родичі. всього 13 випадків і десятки підозр.

Страшно подумати – за породіль і новонароджених. І коли читаю страшні повідомлення про двох породіль які померли в пологових чи відділеннях недоношених дітей в Чернівцях та Франківську – перших коронавірусних сиріток, яких ще досліджують вкотре, видихаю – наших пронесло.

Подумки з відомою вінницькою лікаркою-гінекологом, яка врятувала сотні життів, дала його тисячам немовлят, а уберегти себе не змогла. Як і з безневинними медсестрами і санітарками з першого враженого пологового. Тепер і та – хто спокусився не дотриматись самоізоляції і вони – однаково лікуються.

Дуже вражає випадок у Хмільнику.

Чоловік у якого запідозрили коронавірус пройшов через десятки лікарів і відділень. Його доставили із запаленням. Тому лікувався і лежав із хворими 2 тижні…. Сотні потенційних вражень!

І тому оточена районна лікарня поліцією і “консервування” всіх – лікарів і хворих в одному приміщенні до висновків тестів – поставила на ноги місто-курорт. І ось диво… Жодного не виявили… та чи надовго? З хлопчиком із двійняток із Борівки контактувало більше 20 лікарів!

Коли аналізуєш випадки – наприклад три тести померлої в Чернівцях породілі – з трьох лише один позитивний (початковий) … і четвертий… вже після смерті від паталогоанатома. -коронавірус забрав життя – радиш усім – люди перестрахуйтесь!

Ось саме після такої статистики перейдемо до спалаху в онко. Якщо чесно – вже навіть не важливо – захворів керівник чи ні – врешті це ж його здоров’я і те що мало статись воно вже сталось – явно чи приховано! Але те що навіть офіційно 7 інфікованих лікарів – світил онкології – це біда і злочин тих, хто знехтував правилами ізоляції. Бо там і завідувач кафедрою університету, і керівники підрозділів та відділень, медсестри… Але найтривожніше зараз за пацієнту – лікар який її оперував і порушив правила самоозоляції – зараз з легкою формою лікується вдома. А безневинна жертва – вихователька дитячого садочка тепер на хіміотерпапії.. та ще й із коронавірусом.

Зрозуміло, що тепер перевірятимуть університет і тих, хто там контактував із завідувачем кафедрою.

Одним словом – це вже не стежка, а дорога через яку небезпечна чума непрохано лізе в наш дім.

Не знаю, чи був день народження – ювілей(?) у всім відомого керівника в заміському популярному ресторані в ці дні карантину – це завдання поліції. Але спалах із жертвами в поки що 12 жертв коронавірусу думаю ті, хто там був запам’ятають надовго. А серед них і мама відомої зірки із Вінниці.

І депутати та високопосадовці, які спілкувались із враженими – тепер на карантині.

Ще дві жертви коронавірусу – мама і донька 15-річна в Гайсинському районі. Донька попри вимоги самоізоляції подруги( батько працює дальнобійником) зустрілась із нею.

І захворіла на коронавіус сама та інфікувала маму.

Ми вклоняємось низько тим лікарям, які рятують життя! Але як зрозуміти їхніх колег – наприклад лікарів онкодипанеру, які попри вимоги ізоляції виходили на робоу ще і в приватних клініках. Одну із таких, із розгалуженою сіткою мереж у місті, на цьому тижні перевіли. І там є підозрілі на коронавірус. Тому закрили на карантин.

І на завершення: На Вінниччині крім обласного державного центру жодна приватна структура не має ліцензії – тому якщо і робила тести – то це кримінальна діяльність, перше

Ті хто посилав чи посилає це робити – також під статтею.

І навіть коли вони таке право отримають ( про це говорив мер) то кожен випадок має повідомлятись в санепідемстанцію. Як і людина, в якої є підозра – не ховатись… Пишу тому, що читачі повідомили одну схему – інфікувалось десятки в колективі – пішли до друзів у приватну клініку. Та мало того, що без ліцензії зробили тест, вони утаїли ці випадки. А потім вже в офіційну лаболаторію послали декілька людей, ті отримали підтвердження, курс лікування. А інші по такій же схемі таємно лікуються – бо ж медики.

Повідомляємо ці життєві історії перших вражених коронавірусом і версії, через які вони могли заразитись з єдиною метою. Коронавірус не щадить нікого:, багатих і бідних, популярних і звичайних, НІКОГО!. І порушення карантину … ЧИТАЙ ТЕ ВИЩЕ, У нашій редакції “під сукном” вже тиждень лежить повідомлення про виділення особливих місць для захороння жертв і їх передбачувана кількість на Вінниччині. Принципово не даємо!

Зараз Нью Йорк у США, лідер із захворювань у світі. Тільки вдумайтесь 6000- 7000 на добу нових вражених. Там багато наших земляків – вони пишуть нам. Є навіть мій колега – вінничанин Сергій Федотов! Ми з вами – любі! Бо в час небувалої світової війни із цією чумою ми або вимремо звірями, або виживемо людьми. 4 квітня це місто подарувало нам КВІТКУ. Так, нашу Квітку Цісик (померла в 45 від онко). Вона народилась в сім’ї українських емігрантів і лише раз таємно у 1983 році приїхала до Львова. Привезла маму у рідну гавань. Бо була заборонена! Тільки вдумайтесь – заборонена в СРСР за Українську пісню. Бо в НІЙ ПРАВДА. І душа України

– тому бережімо в наших душах любов, милосердя, прощення…. і прагнення знати правду. Ці РИСИ ОХ ЯК НАМ ЗНАДОБЛЯТЬСЯ В пеклі через яке проходить світ і пройдемо ми.

СПИСОК ЛІКАРЕНЬ, ДЕ ЛІКУВАТИМУТЬ і вже лікують ХВОРИХ – на сайті “33-го”, як і більше подробиць про перших вилікуваних, унікальні випадки самопожертви, як і злочинної недбалості та роз…. Там же і відео із палат – як керівники деяких лікарень області отримали кошти, але інфекційки не підготували!

У нас же все – на АВОСЬ! Порада дня -не брешіть собі і людям! Правда лікує. Брехня – вбиває… Ми будемо завжди з тобою, наш український народе.

З повагою Ваша
Тетяна Редько і “33 -й”