Як відомо, раніше навколо нової «міс» розгорілося чимало пліток та скандалу про те, що її корону, як і титул, куплено. Цю думку висловила навіть керівник департаменту культури Вінницької ОДА. В цьогорічному конкурсі брала участь її донька. А ось 20-річна Оксана боролась за титул вже вчетверте.

– Чому ти вирішила брати участь у «Міс Вінниця»?

– Це було дуже спонтанне рішення, тому що в мене були зовсім інші плани. Я збиралась їхати на практику в Німеччину від інституту, але у зв’язку з тим, що це все відтягували, поїздка зірвалась. Коли я йшла на кастинг, то конкретних цілей в мене не було.

– Твоє ставлення до ще «гарячого» скандалу з Дерновою? Що ти скажеш про звинувачення у твій бік?

– Ніякого ставлення. Була дуже здивована, дізнавшись про те, що мама конкурентки опублікувала у себе на сторінці. Я спілкувалась з її дочкою на репетиціях і нічого поганого про цю дівчину сказати не можу. Я розумію, що кожен з батьків по- різному виражає свої емоції. Хтось змовчує, а хтось, навпаки, хоче скандалу. Конкретно її батьки прямо мені нічого не заявляли. Тому мене це ніяк не зачепило.

– Що спонукало тебе іти на конкурси «Міс»?

– Конкурс «Міс коледжу» був на третьому курсі мого навчання. І з усіх третіх курсів мали відібрати дівчат, які братимуть участь. Мене обрали тому, що я дуже активно вела своє життя у коледжі. Я двічі перемагала по Україні в конкурсі ім.Тараса Шевченка, двічі отримувала стипендію Президента України. Виступала на всіх концертах та брала участь у багатьох гуртках. В інституті я пішла на конкурс, бо вважала, що це цікавий досвід. Я надихнулась своєю перемогою у коледжі і зрозуміла, що в мене є всі дані та можливості і я цілком можу спробувати себе і на рівні інституту. В Торгово-економічному інституті також перемогла. Далі був конкурс «СТУД МІС», в нього потрапила автоматично, оскільки виграла «Міс» в інституті.

– На твою думку, чого «Міс Україна» обрала тебе, яка була членом журі? Адже фінальне рішення було за нею.

– Вона заходила в кожну гримерку і запитувала те, що було їй цікаво. Я навіть не знала, що вона підходила не до всіх. Про це вже дізналася потім. Особисто вона сказала мені, що їй сподобалась моя харизма і енергетика на сцені. Я вважаю, що я виступила гідно. Я маю досвід, навчилась переборювати хвилювання на сцені. І ще підготовка – думаю, це і зіграло вирішальну роль. І ще — намагалась подати себе гарно з першого виходу, бо перше враження – воно дуже сильне.

І тому що розуміла: від цього залежить і фінальне враження.

– Чи намагався хтось підкупити журі?

– Не знаю. Я не слідкувала за цим і намагалася не помічати.

– Де ти проживаєш? Ким працюють твої батьки?

– Я проживаю у квартирі з батьками, у Вінниці. Мама працює на державному під­приємстві у відділі кадрів. Тато працює водієм. Мої батьки не депутати і не міністри, і навіть не бізнесмени. Дуже образливо, коли хтось за таке питає. І таке іноді буває, коли ти сам чогось вартий.

– Ти до конкурсу спілкувалась з кимось з організаторів? Чи були в тебе зна­йомі серед суддів журі?

– Ні. З журі я до конкурсу не спілкувалася. З організаторів я знала лише Османа, з попередніх конкурсів. Якщо чесно, то суддів я знала лише з банерів. Тільки після конкурсу спілкувалась з Маргаритою Пашею, коли була вечірка в ресторані. Вона мене запитувала про зріст, про параметри і уточнювала, чи володію я іноземними мовами.

– Чи була у тебе зайва вага? Як ти схудла до кастингу? Які зміни зробила зі своєю зовнішністю (підколювала губи, нарощувала вії)?

– За час підготовки я схудла на 6 кг за 1,5 місяця. Кожного дня двічі на день ходила в спортзал. Відмовилась від солодкого та смаженого, мучного, жирного та молочних продуктів. Ні до яких процедур я не вдавалась. Волосся колір природний, я не фарбувала, на конкурс його просто вирівняла. Губи в мене натуральні, як і вії. Зовні я дуже схожа на свого тата. Ні до яких хірургічних процедур не вдавалася.

– Яка найбільша невдача є на твоєму досвіді?

– Я ставлюсь до всіх поразок як до досвіду. І стараюсь не згадувати погане. Але на рахунок поганого можу сказати, що коледж я закінчила з червоним дипломом, але на бюджетне навчання до університету вступити не вдалося.

– Якою ти бачиш свою майбутню роботу?

– Зараз я навчаюся на Міжнародному бізнесі, займаюся вокалом та викладаю французьку та англійську мови. Можливо, в подальшому буду все це поєднувати. Також я займаюсь моделінгом, але лише на рівні міста.

– Як ти поєднуєш навчання і роботу?

– Я звикла, що в мене кожен день розписаний по хвилинах. Коли в мене виникає година паузи, я від цього дуже втомлююсь. Зараз готуюсь до всеукраїнського етапу МІС, і скажу більше: збираюсь гідно представити Україну на міжнародній арені.

– Яким чином ти відразу потрапила в ТОП-50 «Міс Україна»?

– Це пряма домовленість з конкурсом «Міс Вінниця». Не всі регіональні конкурси мають таку домовленість, але все, що можу сказати – мені пощастило. Це залежить від того, чи регіональний конкурс виконує всі умови комітету «Міс Україна».

– Чи з’явились після перемоги якісь бонуси в університеті?

– Звичайно, перед участю у «Міс» трішки пропускала навчання. Після перемоги мене всі привітали, але зараз я — один із організаторів університетського конкурсу «міс». І допомагаю дівчатам готуватися до дефіле, пояснюю, як має виглядати візитка та інше. На навчанні в університеті перемога ніяк не відобразилась.

– Як ти ставишся до вільних стосунків? Скільки чоловіків у тебе було?

– До вільних стосунків ставлюся однозначно негативно. Не хочу виносити на загальний розсуд про кількість, але число прихильників після конкурсу значно зросло.

Софія Копач