Яскравий захід мають провести наступного року у Центральному парку, але вже цієї весни на головній алеї вже готуються розквітнути 40 тисяч тюльпанів, котрі закупили у Нідерландах.

Квіти купували поступово, збираючи справжню колекцію різних кольорів та сортів. Розраховувалися власним коштом та задіяли спонсорські гроші від місцевих підприємців, розповів директор КП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський.

Майбутній фестиваль організатори запланували провести у незвичному для Вінниці форматі. Головна мета – у першу чергу показати квіти у всій розкішній красі, А творчі колективи, майстер-класи з догляду за квітами, квести та ігрові майданчики – тільки підсилити бажання прикрасити свою оселю квітами. Планується влаштувати великий ярмарок тюльпанів.

Прикро, що такий фестиваль через карантин довелося перенести на рік. Але життя триває, і організатори переконані, що наступного року до ідеї фестивалю додадуться інші цікаві задуми. Уже дві нідерландські компанії погодилися наступного року привезти до Вінниці розкішні тюльпани і усі гості фестивалю зможуть оцінити цю надзвичайну красу.

Ілона ВАЛЬТЕР