Молебнем та хвилиною мовчання нацгвардійці згадали загиблого побратима. Олександр Каплінський, старший офіцер групи бойової і спеціальної підготовки військової частини 3008 загинув 5 років тому під час обстрілу бойовиками українських позицій з гранатомета біля села Золоте на Луганщині. У нього залишилася дружина та маленька донька. Сьогодні йому виповнився б сорок один рік. Військові, рідні та друзі прийшли вшанувати пам’ять товариша по службі, принесли на могилу квіти і запалили свічки. Капелан відправив панахиду. Олександр Каплінський був один з найкращих військовослужбовців у частині, фахівцем своєї справи, його поважали колеги, з нього брали приклад.

Близько 10:00 16 листопада 2014 року російські бойовики з гранатометів обстріляли блокпости сил АТО на перехресті між містами Золоте та Гірське (Луганська область), в районі траси «Бахмутка». Від осколкового поранення в голову Олександр помер у міській лікарні Лисичанська.

Указом Президента України №109/2015 від 26 лютого 2015 року «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Віталіна Володимирова