Футбольний матч був однією з головних причин епідемії в Італії.

Мер італійського міста Бергамо Джорджіо Горі заявив, що однією з головних причин поширення коронавірусу на території Італії став футбольний матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів між місцевою «Аталантою» та іспанською «Валенсією».

За словами мера, цей матч, що проходив 19 лютого в Мілані, став «біологічною бомбою».

Уперше коронавірус діагностували в Італії 23 лютого. «Тоді ми ще не знали, що відбувається. Якщо вірус вже передавався, то 40 тисяч фанатів, які відвідали стадіон «Сан-Сіро», могли бути заражені. Ніхто не знав, що вірус поширювався вже. Багато дивилися гру у групах, в той вечір було багато контактів. Вірус передавався від однієї людини до іншої», — заявив мер.

Водночас, за його словами, причин поширення коронавірусу в Італії було більше. «Матч став не єдиним (чинником — ред.), тому що спалах був дійсно в лікарні Альцано Ломбардо, почавшись з пацієнта з пневмонією невідомого походження, від якого заразилися інші пацієнти лікарні, лікарі та медсестри. Це був епіцентр спалаху», — заявив Горі.

Як відомо, Італія зараз є однією з найбільш уражених Covid-19 країн світу. Загальна кількість заражених станом на середу там перевищила 100 тисяч осіб, а летальних випадків уже більше 11000.

Значна частина фанів після того злощасного футбольного матчу поїхала в Іспанію. І серед них, очевидно, також були вражені вірусом, які, нічого не підозрюючи, могли вразити інших.

На вчорашній день в Іспанії понад 85 тис. заражених, майже 7500 померли.

За даними лікарів, одна людина, вражена коронавірусом, може заразити щонайменше 400 осіб. Бережіть себе. Уникайте людних місць на час карантину. В Україні він триватиме до 24 квітня.