Про це розповідав під час щоденного онлайн брифінгу голова ОДА Владислав Скальський.

Так, за інформацією обласного лабораторного Центру, станом на сьогодні, на території області зареєстровано 161 підозра на коронавірусну інфекцію. У 77 випадках діагноз лабораторно не підтверджений. У 75 випадках підтверджено інфікування на COVID-19 , в тому числі у 7 дітей (м. Вінниця – 3, Гайсин – 3,Чернівці – 1).

Голова ОДА поінформував, що лабораторно підтверджені випадки зареєстровані: у м. Вінниці – 51, Гайсинському районі – 9, Вінницькому – 3, Жмеринському, Крижопільському та Хмільницькому районах по два випадки, в м. Ладижин, а також в Чернівецькому, Липовецькому, Тиврівському, Тростянецькому та Ямпільському районах – по одному випадку. Стаціонарно лікується 31 людина, амбулаторно 44.Усі ці пацієнти мають легку ступінь захворювання або безсимптомне протікання хвороби та знаходяться під постійним наглядом сімейного лікаря. Щодо важких пацієнтів, на сьогодні їх троє. Стан їх стабільно важкий, без змін, але й без погіршення. Двоє з них – чоловік та жінка середнього віку, у яких хвороба протікає важко через наявність великої кількості супутніх захворювань. Всього у лабораторіях протестовано 1269 зразків матеріалів. З них 1194 – результати досліджень були негативні. В осередках спалаху коронавірусної інфекції обстежено 161 особа з підозрою на захворювання, 1086 контактних, з профілактичною метою було обстежено 30 осіб, які перебували в обсервації. Для обстеження у лабораторіях є достатньо діагностичних тест-систем для дослідження матеріалів методом полімеразної – ланцюгової реакції – 3300 штук.

Брифінг голови Вінницької ОДА В.Скальського 05.04.2020

Posted by Вінницька обласна державна адміністрація on Sunday, April 5, 2020

За добу швидка допомога отримала 1442 звернень. Здійснено 550 виїздів, з них по підозрі на коронавірусну інфекцію – 11, Для 8 осіб прийнято рішення про госпіталізацію.

На самоізоляції перебувають 1854 громадян. За добу на облік поставлено 78 громадян. Дійснено 1341 перевірку виконань умов самоізоляції. Складено 167 адміністративних протоколів за порушення карантину.

Голова ОДА окремо зазначив, що осіб, які захворіли на COVID-19 після Богослужінь, у Вінницькій області не зафіксовано. Окремо роз’яснив правила посиленого карантину.

Ілона ВАЛЬТЕР