Так, за інформацією обласного лабораторного Центру на території області ситуація залишається незмінною, зареєстровано 161 підозра на коронавірусну інфекцію. У 75 випадках підтверджено інфікування на COVID-19 , в тому числі у 7 дітей. У наячвності лабораторний центр має 3300 тестсистем ПЛР.

В області розгорнуто 524 ліжка. На 57 – вже перебувають особи з підозрами на коронавірус. 175 – зайняті хворими, котрі мають інші інфекційні хвороби.

Нині на самоізоляції перебувають 1880 людей, 1624 безпосередньо приїхали з-за кордону. Порушень правил самоізоляції стає все менше. За порядком наглядають 74 піших патрулі поліції. З понеділка 338 поліцейських залучені до охорони правопорядку у парках, скверах, громадських місцях.

Голова облдержадміністрації розповів, що мав нагоду перевірити стан готовності Вінницької центральної лікарні до роботи за новим форматом. Як вже повідомлялося, лікарні першої хвилі першої черги перепрофільовуються. Відпрацьовуються необхідні додаткові заходи, створюються  маршрути пацієнтів по кожному відділенню, встановлюються шлюзи між чистими і брудними зонами, розведення централізованого кисню там, де це необхідно, накопичення додаткових апаратів ШВЛ та іншого обладнання, котре буде використовуватися для інтенсивної терапії пацієнтів, забезпечення належних побутових умов для медиків, котрі працюватимуть вахтовим методом. Всі відділення ЦРЛ фактично інфекційні, але зі збереженням своїх профілів. Лікарня має два незалежних джерела енергозабезпечення.

«Ми маємо забезпечити безперебійне функціонування цього закладу, – наголосив Владислав Скальський – Вінницька районна лікарня готова приймати пацієнтів. Сюди переведуть усіх пацієнтів , котрі нині перебувають в інших закладах. Навіть зі старого інфекційного відділення райлікарні. Натомість у тому будинку створимо приміщення для господарських потреб, встановимо пральні машини та сушарки, котрі були надані благодійниками та волонтерами.

Голова ОДА окремо розповів про позитивний приклад соціально-відповідального бізнесу у Вінниці. Мережа ресторанів «Батискаф», «Лезгінка», «Асса», Терра Маре», «Фекторі», суші-бар «Яма», «Касабланка» та чимало інших взялися забезпечувати харчуванням вінницьких медиків. Вони між собою розподілили медзаклади, напряму контактують з медпрацівниками і привозять їм гарячі обіди. У планах налагодити поставку продуктів для дитячої інфекційної лікарні.

Ілона ВАЛЬТЕР

Брифінг голови Вінницької ОДА В. Скальського 06.04.2020

Posted by Вінницька обласна державна адміністрація on Monday, April 6, 2020