Кажуть, весна – час змін. Поки хтось вагається при виборі нової зачіски, хтось діє значно рішучіше. Наприклад, змінює власне ім’я. Тим паче, зробити це в Вінниці не складніше, ніж, скажімо, записатися до майстра на будь-яку з косметичних послуг. Нині зміна прізвища та імені є досить популярною послугою. Трапляється, що обирають незвичні імена. Не виключення й цікаві прізвища. Минулого року 227 вінничан змінили імена або свої прізвища. Станом на сьогодні таких 24 особи.

Із випадків, які найбільше запам’ятались, це те, що Віталій Трембанчук з Погребищенського району  змінив своє прізвище на честь трамвая – Він-Вей після того, як попрацював в якості кондуктора.  Щасливий володар нового незвичайного прізвища стверджує, що перебуває в захваті від назви вагона, і так прокоментував своє рішення.

– Змінив прізвище і став Вiн-Вей Віталій Анатолійович. Однак родичі захоплення не розділили і рішення не схвалили. Ледве не прогнали з дому. Я переконаний – в мене з вагоном однакові характери. Він так тихо їде і не хитається. А у мене з характером теж також. Я теж такий, як сказати по-тихому ходжу, то погляд у мене такий спокійний.

Інша особа змінила прізвище із Копилець на Маркел, є чоловік, який замість прізвища Стець захотів Браун. Скористатись послугою зміни імені чи прізвища можна від 14 років. Але має бути дозвіл батьків. Із 16 років людина вже визначається самостійно. Подані документи потрапляють на розгляд. Триває він 3 місяці. Вже після цього, особа може отримати свідоцтво, де буде значитися її нове ім’я або прізвище. Заяву розглядають поліцейські.

Валентина Лісова