Лікар акушер – гінеколог перинатального центру «Центр Матері та Дитини» Анна Гаваньо на своїй сторінці у соцмережі розповіла як змінилась робота медичного закладу в зв’язку із ситуацією в країні через корона вірус. За її словами, пологовий будинок на Старому місті приймає та лікує всіх здорових вагітних та гінекологічних хворих.

– Увесь персонал, який працює, здоровий і свідомий. При поступленні усім вимірюється температура. Збирається епіданамнез, який включає в себе такі запитання: чи не перебували ви за кордоном протягом останніх 2-3 х тижнів? Чи не контактували ви з прибувшими з-за кордону родичами, друзями? Чи не було у вас підвищення температури, ознак ГРВІ ( нежить, біль в горлі, біль за грудиною, кашель, задишка)? Чи не контактували ви з людьми у яких COVID-19, або підозра на нього, – каже Анна Гаваньо. – У разі надання невірної інформації кожна людина несе відповідальність і штраф. Кожен з медперсоналу, прийшовши на роботу, вимірює температуру тіла! Наші всі робітники свідомі, і у разі виникнення проблем на роботу не йдуть!! Для чого я все це пишу??? Було до мене багато звернень, запитань: Що мені робити, я маю народжувати у вас, але мені сказали, що у вас карантин???? Не знаю, хто розголошує ці чутки….. жаль, що в такий час є люди, які займаються такими справами. Так , ми були закриті на плановий ремонт з 16.03 по 30.03, так як готувались до медичної реформи. Тому надіюсь, я спростувала усі чутки, і якщо у вас виникають питання, не шукайте відповіді на них у «подруг», звертайтесь безпосередньо до закладу!! На теренах Інтернету є номера телефонів адміністрації, рецепції, там ви знайдете дійсну інформацію. Будьте здоровими, дбайте про себе і своїх діток, не панікуйте, і не піддавайтесь чуткам.

Слід додати, що в умовах карантину зараз заборонені партнерські пологи, то ж вінницькі медики проводять їх онлайн за бажанням пацієнтів.

Валентина Лісова