Уже завтра, 7го квітня, Вінницька центральна районна лікарня зможе працювати у новому режимі – приймати хворих із COVID-19 з інших закладів. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив голова Вінницької ОДА Владислав Скальський.

“Фактично ми будемо переводити туди усіх пацієнтів, які перебувають зараз по інших закладах, в тому числі в старому окремо стоячому інфекційному відділенні Вінницької ЦРЛ. Натомість у старому будинку створимо блок господарчих потреб і там будуть поставлені ті пральні машини та сушарки, які були надані благодійниками та волонтерами”, – зазначив голова ОДА.

Він також прокоментував роботи, які сьогодні завершується у вінницькій ЦРЛ:

“Відпрацьовуються відповідні додаткові заходи: встановлення шлюзів між чистими та брудними зонами, створення нових маршрутів пацієнта по кожному відділенню, розведення централізованого кисню там, де це можливо і де необхідно, накопичення додаткових апаратів штучної вентиляції легень та іншого обладнання, що буде використовуватись для інтенсивної терапії пацієнтів з коронавірусною хворобою, забезпечення побутових умов для медиків, які будуть працювати вахтовим методом тощо”.

Зі слів очільника області, усі відділення Вінницької ЦРЛ будуть фактично інфекційними, але зі збереженням ліжок по хірургічному, акушерському, педіатричному, терапевтичному, неврологічному відділеннях.

“Окремої уваги потребує питання енергозабезпечення. Лікарня має два незалежних джерела постійного енергопостачання та дизель-генератор, який буде посилено додатковим генератором, що буде поставлений найближчим часом”, – розповів В.Скальський.

Наразі у медичних закладах Вінниччини, за даними ОДА, створено 524 стаціонарних ліжок першої хвилі, пристосованих для хворих на інфекцію. Уже сьогодні 57 ліжок зайняті особами з підозрою на коронавірус, та 175 ліжок зайняті всіма інфекційними хворими.

Василина Вереснева