Та вистрелили ще “Пироговка”, медуніверситет (завідувач кафедрою). Як ми повідомляли – ректор медуніверситету В. Мороз запевнив, що всі контакти професора перевірені, заходи дезінфекції проведені. Сподіваюсь, ви розумієте, що означає вибити з колії найпотужніші заклади медицини? Тому, яка ситуація у Вінницькій обласній лікарні ім. Пирогова – далі:

– Так, у нашого лікаря підтверджений факт коронавірусу. Вона – дружина лікаря-онколога і входила в групу контакторів спалаху в онко. Чоловік не захворів, а дружина – лікар нефрологічного відділення – так. Всі заходи вжиті, лікарня продовжує працювати, – запевнив головний лікар О. Жупанов.

95 % випадків захворювань – привезений з-за кордону коронавірус. І саме через контакти медпрацівників із своїми рідними і близькими, а не через стосунки із пацієнтами. І саме від туристів та відпочиваючих, а не заробітчан – підкреслює головний санітарний лікар Вінниччини В.Зайцева.

Є перші одужання – це Валентина із Ладижина, яка їздила до дітей у Францію; племінник медсестри, яка першою захворіла в пологовому, 32 річний вінничанин, який приїхав із подорожі Європою.

Про спалах у одній родині: лікар поїхала із чоловіком за кордон – тепер 8 захворювань у родині – вона, чоловік, троє дітей (один негативний але продовжує перебувати в лікарні), чоловік, мати, рідний брат, невістка, дитина брата. І ще 9 – медсестра, яка їх крапала. Вперше відверто розповідають перші вражені коронавірусом на Вінниччині – детальніше в газеті «33-й канал» – завтра.

З повагою,«33-й канал» та