Окрім Валентини Васильєвої з Ладижина, переміг коронавірус і 32-річний вінничанин, у якого симптоми хвороби з’явилися після подорожі країнами Європи. 18 березня за станом здоров’я він звернувся за медичною допомогою, за наявними симптомами чоловіку провели тест на коронавірус, який показав позитивний результат. Хвороба була ускладнена двобічною пневмонією. Наприкінці березня після лікування провели тест, який показав негативний результат. 2 квітня, прийшли результати на полімеразну ланцюгову реакцію, яку проводили у Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ. Вона також показала відсутність хвороби. У пацієнта немає будь-яких клінічних проявів захворювання, його виписали додому, але протягом певного часу він перебуватиме на самоізоляцію вдома.

Станом на 2 квітня у Вінницькій області “юридично” не було жодного пацієнта, що одужав від коронавірусу. Про це на брифінгу заявив голова ОДА Владислав Скальський. Водночас уже за годину після брифінгу новиною про одужання вінничанина поділився на своїй сторінці у Facebook міський голова Вінниці Сергій Моргунов. З’ясувалось, що, говорячи про “одужання”, голова ОДА мав на увазі стан 5-річного хлопчика – племінника медсестри з пологового будинку, у якої підтвердили перший випадок коронавірусу на Вінниччині. Вона, нагадаємо, привезла інфекцію з села, бо поїхала в гості до кума, що повернувся з Польщі. Втім , потім стало відомо, що повторний тест у дитини показав позитивний результат. Тому лікарі не могли зафіксувати повне одужання цього хлопчика. На сьогодні вже відомо, що хлопчик нарешті одужав і тест негативний. Його виписали із обласної інфекційної лікарні.

Позитивно закінчилась і історія вагітної жінки із Жмеринки, в якої діагнсотували COVID-19. Малюк народився у боксованій палаті інфекційного відділення! Під час збору анамнезу з’ясували, що жінка була в контакті з особою, яка прибула з Італії. Коли фахівці відправились до помешкання жінки, її мати заборонила там проводити дезінфекцію. Тому довелось навіть підключати поліцейський патруль!

Пологи приймалися в ізольованій боксованій палаті для індивідуальних пологів. Молода матуся отримувала симптоматичне лікування, весь час перебувала під наглядом лікарів і медичного персоналу, і швидко одужала, Наразі матір та немовля вже виписали із пологового відділення Жмеринської ЦРЛ. Повторні тести не підтвердили хвороби ні в матері, ні в дитини. Негативні результати показали тести і в медиків, які приймали пологи.

Віталіна Володимирова