Там миють автівку ззовні та дезінфікують її зсередини. Організатором цієї благодійної акції є координатор спецфонду «СтопВірус» у Якушинецькій ОТГ, який створений за ініціативою Володимира Гройсмана для протидії епідемії і надання допомоги у Вінницькій області, Олександр Підгорняк.

Олександр Підгорняк – відомий вінницький підприємець, волонтер та учасник АТО. За його ініціативи і підтримки, як власника мийок самообслуговування «EHRLE» у Вінниці, та керівника проекту будівництва мийок самообслуговування Валерія Моричереди, наразі розпочато безкоштовне миття та дезінфікування чергових автомобілів швидкої медичної допомоги. Адже це необхідно для того, щоб зменшити розповсюдження коронавірусної інфекції. Розташовані автомийки за адресою Сергія Зулінського, 44а та Родіона Скалецького, 15е.

— Зараз кожен із нас може чимось допомогти. І спільними зусиллями ми можемо досягти не мало. Звичайно, захисти індивідуального захисту наразі дуже важливі, але як то кажуть, хто чим може, тим і допомагає. Тому ми готові надати допомогу таким чином – безкоштовно митимемо автомобілі швидкої допомоги та дезінфікуватимемо їх зсередини. Адже лікарі «швидкої» мають також перебувати у комфорті. Для дезінфекції вирішили взяти хлоргексидин, попередньо порадившись із медиками, — розповідає керівник проекту будівництва мийок самообслуговування Валерій Моричереда.

За словами Олександра Підгорняка, наразі у Вінниці є 44 автомобілі швидкої медичної допомоги. Тому важливо, щоб автівка «швидкої» проходила повну дезінфекцію після перевезення кожного пацієнта із підозрою на коронавірус.

— Приємно усвідомлювати, що у скрутні для країни часи є змога допомогти. А особливо, якщо це стосується здоров’я. Адже наразі медики – наша броня, і це найменше, чим наша команда може їм допомогти, — додає Олександр Олександрович.

Нагадаємо, на Вінниччині COVID-19 виявили у 54 людей, серед яких й 12 медиків. Тому у МОЗ закликають громадян негайно телефонувати своєму сімейному лікарю при перших симптомах респіраторних захворювань. А головне, берегти себе та по можливості залишатись вдома.

Спецфонд Володимира Гройсмана «СтопВірус» було створено на базі благодійного фонду «Подільська громада». Завдяки координаторам спецфонду, автівки «швидкої» безкоштовно митимуть та дезінфікуватимуть у Вінниці і Ладижині.