Єврейська громада міста на своїй сторінці у Фейсбук поширює інформацію про те, що вінницькі євреї сьогодні 8 квітня святкуватимуть Песах, не виходячи з власних домівок. Песах – єврейська Пасха, це особливе свято весни й свободи, яке відзначається на пам’ять виходу євреїв з єгипетського рабства. Ця шанована подія сталася у 2448 році за єврейським літочисленням, а це близько 3-х тисяч років тому. Єврейський народ святкує Пасху сім днів.

Цьогоріч євреські сім`ї у Вінниці святкуватимуть Песах по своїх домівках, в тісному родинному колі. Адже, у зв’язку з карантином через поширення коронавірусної інфекції, усі єврейські синагоги міста Вінниця будуть зачинені. Незважаючи на це, кожен єврей матиме можливість правильно вшанувати подію. Про це інформує Даніель Ерліх – представник Головного рабина Вінницької області Шауля Горовіца.

«У нас є федерація єврейських громад України, яка знаходиться у Дніпропетровську. На нашій сторінці у фейсбук кожен охочий міг заповнити анкету. Усім, хто її заповнив, доставили поштою усе необхідне для свята – мацу, кошерне вино, літературу.»- йдеться в повідомленні Даніеля Ерліха.

Василина Вереснева