Вся країна з завмиранням слідкує за станом здоров’я маленького Павлика з Чернівецького району, за життя якого самовіддано борються медики У Могилеві-Подільському. І ось вона – хороша новина –  стан маленького пацієнта, якого лікують від корона вірусу покращується! Про це на своїй сторінці повідомляє  народний  депутат Геннадій Вацак.

«Стан Павлика покращується. Повільно,проте з незначною динамікою на позитив. Температура тримається в межах 37-37,5 ( а не 40, як раніше!!), покращилися і показники загального клінічного аналізу крові. Лікарі Могилів-Подільської ОЛІЛ продовжують бути його добрими Ангелами. Вдячний їм за це! Вдячний усім людям, хто опікується долею маленького хлопчика!” – пише Вацак.

Варто відзначити, що  12 медиків добровільно пішли у счамоізоляцію разом зі своїм маленьким пацієнтом і самовіддано рятують життя дитини. Лікар Олег Хухлей розповів, що чергування біля ліжка Павлика триває 12 годин. Валентина Андрієвська повідомила, що крім апарату ШВЛ хлопчик отримує антибактеріальні засоби. Мама Аліса і бабуся Ольга Лутковські  молять Бога за порятунок   хлопчика. Ще четверо діток чекають на повернення свого братика. Тим часом небайдужі земляки збирають кошти для лікування дитини і для допомоги медикам. За благодійні пожертви по потребі було придбано медикаменти (всі чеки знаходяться у відділенні), засоби по догляду (серветки,паперові рушнички, присипки тощо),суміші для харчування. На 5 тисяч гривень замовлено лікарських препаратів. Віримо і сподіваємося, що життя маленького Павлика буде врятоване.

Соломія КАЛЮЖКО