Лікарів та медпрацівників – за 30-ть, поліцейський один, перевіряються підозри – масового спалаху, як в онко, пологовому та родині лікаря із Гайсина – немає. Нова тема – священники та віряни, які побували в Києво-Печерській лаврі де вже зафіксовано більше 30 випадків серед монахів та працівників. Серед них і настоятель Павло. Найрадісніші вісті – смертей на цю мить не зафіксовано. Одужали – жінка з Ладижина, племінник медсестри, породілля, особливий успіх – 72 річна вінничанка, в якої було двостороннє запалення легенів і розбив інсульт! Коли бачимо, що в сусідній Буковині вже померло 50 вражених коронавірусом – просто хочеться аплодувати нашим вінницьким інфекціоніст ам. Щоправда нам повідомляли про замовчування перших смертей – перевіряли – категоричні заперення і наголошування – це не в інтересах – бо в таких випадках навіть поховання мають бути особливими із ізоляцією родичів і у спецмістях.

Ми опитали представників всіх християнських конфесій Вінниччини – як вони будуть зустрічати Паску – всі відповіли – в режимі онлайн. На запитання: як церква трактує цю напасть відповіли- запобігання ще більшій катастрофі, випробування за гріхи, попущення.

Як коментують представники УПЦ (МП) у Вінницькій області спалах коронавірусу у Лаврі, захворювання самого настоятеля Павла? Адже Митрополит Варсонофій, не так давно присланий керувати у Вінницю так званим Московським патріархатом, є одним із соратників арх. Павла і провів чимало років там разом із монахами і завідував казною.

В Україні лідирують захворювання саме серед медиків і саме вірян різних конфесій. Маємо спалах на Тернопільщині, Дніпропетровщині, померлого священика, відвідувачів поховання , більше 20 хворих на Закарпатті після служби і ігнорування вимог карантину. Хасида, який приїхав разом із іншими ( Вінницький аеропорт приймав їхні літаки) на свято до Умані. Він помер, захворіла дружина, 2-є дітей, інші із 6- ти перевіряються. Приклад войовничого ігнорування – хвороба настоятеля Іонського монастиря, який тиждень тому повісив при вході табличку «заборонено вхід тим, хто боїться коронавірусу». Як думаєте, коронавірус це помста, попущення чи відвернення ще страшнішої біди?

Детальніше про все читайте згодом в газеті «33-й канал» та на нашому сайті.

З повагою,