Поки одні потирають руки в очікуванні надприбутків від завищених цін на найнеобхідніше в час карантину, інші доводять: гуртом долати труднощі легше.

У Вінниці та області з’явилося чимало добродійних ініціатив та антивірусних волонтерів, вчинки яких варті захоплення! Коханий Вікторії Лисюк працює у Німеччині, а родичі — бабуся і тітка — в охопленій коронавірусом Італії. Дівчина разом із подругами виготовляють захисні маски за власні гроші й роздають.

– Ми шиємо не просто красиву «бутафорію», а ефективний захисний елемент, — каже Вікторія Лисюк. — Спеціально порадились із медиками. За масками до нас звертаються люди різного віку і професій. Та найбільше — із військових частин та лікарень. Допомагали Гавришівській бригаді транспортної авіації, військовій частині у Калинівці. Часто роблять замовлення і для місцевих лікарень. Нікому не відмовляємо… Працюватимемо до кінця карантину. Тим, хто може принести стрічки, тканину — безмірно вдячні.

Дизайнерка Світлана Теренчук теж у своєму ательє сіла за швейну машинку, а «Міс Вінниця-2020» Оксана Коломієць винесла їх в центр міста й роздала безкоштовно.

Водійська спільнота «Дорожній контроль Вінниця» вирішила допомогти медикам з підвезенням на роботу.

– Лікарі — це перше «ударне крило», яке має боротися з коронавірусом. Через нові обмеження в транспорті вирішили на базі нашої спільноти створити ініціативу «Підвези медика», — каже очільник організації Володимир Затайдух. — Ми завозимо на роботу і назад.

А ось родина бійця з Вінниці Олександра Свідового вирішила допомогти тим, хто опинився в ізоляції через карантин. Вони організували приготування та доставку безкоштовних обідів для самотніх пенсіонерів та людей з інвалідністю.

Допомагає Олександрові його дружина Надія. У меню — суп, друга страва і обов’язково фрукти. Адреси нужденних шукають через соціальні мережі. Доставкою безкоштовних обідів так само опікуються волонтери.

Віталіна Володимирова