Вінницький міський голова Сергій Моргунов під час онлайн брифінгу 10 квітня розповів, що у зв’язку з карантином в державі в 1-му півріччі 2020 року втрати доходів міського бюджету попередньо складуть 376 млн грн. Відтак доведеться скорочувати капітальні видатки, які були заплановані на реалізацію багатьох інфраструктурних проектів. Зокрема, це 2-га черга комплексного ремонту вул. Д. Нечая, Сабарівське шосе, реконструкцію спорткомплексу по вул. Янгеля та низки інших об’єктів.

У зв’язку із карантинними заходами на всій території України бюджет Вінниці у 1-му півріччі недоотримає майже 400 млн. грн. У зв’язку з цим у місті вимушено буде призупинено роботи по багатьох проектах інженерної та соціальної інфраструктури, які планувались на цей рік.

«Ми провели системний аналіз можливих втрат бюджету за перше півріччя, враховуючи і сам карантин, і те, що економіка призупинила свій розвиток, сповільнилися темпи розвитку економічного зростання. Втрати бюджету можуть сягнути 376 млн грн. Тому ми вимушені достатньо суттєво скоротити капітальні видатки. Тож ми в цьому році не будемо комплексно ремонтувати другу чергу вул. Д. Нечая, вул. Сабарівське шосе (від Черняхівського до Електромережі). На 30% ми скоротили видатки по благоустрою прибудинкових територій, заміні інженерних мереж. На жаль, ми цього року не будемо утеплювати школу №23 та садочок №74. Ми не будемо підходити до капітального ремонту і будівництва «Вінницького інноваційно-технологічного парку» за адресою вул. 600-річчя, 21А на базі колишнього адміністративного корпусу заводу «Кристал» – розповів міський голова Сергії Моргунов.

Також він повідомив, що призупиняються роботи по реконструкції спорткомплексу по вул. Янгеля, скорочено поточні видатки по виконкому Вінницької міської ради, в тому числі прийнято рішення про зменшення на 20% премій усім працівникам міської ради.

«Але будемо мати надію, що і країна, і наше місто, швидко оправляться від наслідків карантинних заходів, і ми зможемо повернутися до планів, які ми намітили на цей і на наступні роки», – сказав Сергій Моргунов.