В місті Козятин COVID-19 виявили у літнього подружжя підприємців та працівника ремонтної бригади, який з ними контактував. Чоловік та його дружина госпіталізовані, а от робітник знаходиться дома на самоізоляції під наглядом сімейного лікаря. Клінічних проявів у нього не спостерігають.

Перший хворим, в якого підтвердили коронавірусну інфекцію, виявився 60-річний козятинчанин.

«Чоловіку стало зле ще 1 квітня. До сімейного лікаря через високу температуру він звернувся п’ятого. Призначене по телефону лікування не допомогло. Звернувся до лікарні, де йому зробили рентген. Відібрані аналізи підтвердили COVID-19. Перед тим у його доньки, яка приїхала з Івано-Франківська, була пневмонія, але в неї аналізи не показали коронавірусу. З лікарні донька виписалася другого квітня. Її вилікували. Наразі хворий батько знаходиться в стані середньої важкості.

За словами Леоніда Ящука, чоловік займається підприємницькою діяльністю, яке ще 18 березня було закрите. По роботі з людьми не контактував. Коло його спілкування — на обсервації. Люди будуть під спостереженням лікарів 14 днів. Проводиться дезінфекція», – цитує видання завідувач міжрайонного відділення лабораторних досліджень Леоніда Ящука.

Слідом за чоловіком коронавірусна інфекція підтвердилась у його дружини, її госпіталізували, нині хворі знаходяться в стані середньої важкості в інфекційному відділенні Козятинської ЦРЛ.

Серед людей, які в якійсь мірі могли контактувати з хворим, позитивний тест виявився в працівника ремонтної бригади.

За словами Леоніда Ящука, працівник, в якого виявився позитивний тест, клінічно здоровий. Він два тижні буде перебувати на самоізоляції по місцю проживання під наглядом сімейного лікаря. Ліками на всякий випадок та продуктами харчування він забезпечений на той же період часу.

Валентина Лісова