Справжній лаваш замість хліба

Цей простий продукт можна і купити. Але щоб знайти дійсно смачний лаваш, треба дуже постаратися. Тому пропонуємо приготувати його у себе на кухні.

Протягом години можна приготувати до 40 коржів. У рецепті пропонуємо кількість інгредієнтів на одну порцію – 20 штук. Тож беремо: сухі дріжджі – 5 грамів (за бажанням), сіль – 5 г, цукор – 0,5 чайної ложки, рослинна олія – 20 г, тепла кип’ячена вода – 200 г, борошно – 600 г.

У зручному посуді змішуємо всі інгредієнти і замішуємо ніжне еластичне тісто. Ділимо його на 16-20 однакових шматочків, це залежить від величини вашої сковороди. Загорніть тісто в харчову плівку і дайте постояти в теплі 20 хвилин.

Тепер розкатуємо кожен шматок у тонкий млинець, а потім ще акуратно розтягуємо руками. Вони повинні бути максимально тонкими.

Смажимо на добре розігрітій сухій сковороді по кілька секунд з обох сторін. Коли перекладете на тарілку, потрібно відразу, поки лаваш ще не охолов, скропити водою. Це необхідно для того, щоб він не пересох.

Картопляно-грибна запіканка

Картопля і гриби – це, напевно, найбільш часто використовувані продукти під час посту. Їх можна відварювати, запікати, смажити, а також готувати різні запіканки та інші страви. Для приготування картопляно-грибної запіканки знадобиться: картопля – 8 штук; гриби свіжі або заморожені – 750 грамів; цибуля ріпчаста – 2 штуки; спеції та сіль – за смаком. Спосіб приготування: гриби відварюємо, віджимаємо і перекручуємо на м’ясорубці. Картопля також подрібнюється за допомогою м’ясорубки. Обидві маси перемішуються, і до них додається дрібно рубана цибуля, сіль і спеції. Отриману суміш перекладаємо в спеціальну форму і запікаємо близько години в розігрітій духовці. За бажанням можна заправити страву часником і рубаною зеленню. Смачного!