Серед хворих – лікар – депутат Вінницької облради – з нього все і розпочалось: – треба було транспортувати прооперовану пацієнтку в якої виявили коронавірус. В інфекційний госпіталь, що поряд. А завідувача відділенням немає. Він лікується вдома із температурою. Так як він контактер – провели тест. Він виявився позитивним. І тут почалось. Закрили всіх хто заступив на зміни, викликали тих що до цього чергували. Протестували – і ось результат 26 медиків на добу. Депутата – лікаря госпіталізували до Вінниці. Хоча у нас поряд є обласна інфекційка… це викликало багато гіпотез. Та і вся Калинівка «на вухах» – невеликий райцентр – а навіть усіх медиків не встигли перевірити, кажуть немає пробірок – а як медпрацівникам йти до сімей, що вони принесуть? – діляться наші читачі.

Зараз в Калинівці 30 інфікованих. І всі були в цій лікарні. Серед уражених найбільше хірургів та реаніматологів. Мова йде і про онколога, який оглядав пацієнту із онкоцентру. Чи не звідти спалах, – запитують стривожені люди.

Як міг так спалахнути коронавірус в райлікарні – аналізують епідеміологи. Як не парадоксально – не у тій, яка поряд інфекційна – там на щастя жодного. Терміново відправлені на карантин ще 10 медиків. В Гайсині – де першоджерелом також стала лікарка, вже більше 10 контакторів. Люди нарікають на долари, від обміну валюти. Спалах у Козятині. Чи привезла донька батькам? Але у хворого 80 річного чоловіка він підтвердився. Тепер 16 лікарів – із підозрою. Є тривожні вогнища і в інших районах. Позитив – 8 одужало! Але навіть офіційна статистика в якій третина інфікованих в області лікарі – лякає. Ми – в сумних лідерах. Виявлені випадки у військових, там по Україні вже 18. З вінницьких поліцейських – 1, дітей добавляється.

Чи перевірятимуть депутатів облради, з ким контактував інфікований колега. Як відбудеться засідання облради – детальніше в «33-му».