Вже цього тижня перед Великоднем МОЗ України прогнозує пік захворювань на коронавірус в Україні… На жаль, Вінниця та область далеко не останні в списку регіонів по кількості вражених смертельною недугою. В тому числі й серед медпрацівників! Саме тому відомий кожному вінничанину Сергій Кармаліта, як громадський діяч, підприємець і активний мешканець громади міста, придбав за власні кошти засоби захисту для медпрацівників та передав їх безпосередньо лікарям «на передовій». І запустив челендж #stop_covid19_challenge

– На сімейній раді ми із дружиною, донькою та батьками вирішили на 30 тисяч гривень купити вкрай необхідні для лікарів та медперсоналу інфекційних відділень засоби захисту. Адже в світі кожен 6-й заражений коронавірусом – це медик! В нашому місті та області ці цифри ще більш шокуючі – це кожен третій із вражених новітньою «чумою». Тому я із своєю родиною започаткував челендж «Захисти лікаря – врятуй життя!», – розповів під час передачі першої партії захисних засобів колективу КНП ВМКЛ №1 в особі заступника головного лікаря Володимира Шуткевича – голова Вінницького союзу підприємців та промисловців Сергій Володимирович Кармаліта. – Ця допомога лікарям 1-ї лікарні – мій особистий вклад разом із рідними у вкрай важливу справу… Для Вінницької міської клінічної лікарні No1 я передав 1000 захисних масок, 1000 рукавичок та 16 літрів антисептичного засобу. Адже лікарі Вінниці та Вінниччини, як солдати на фронті, сьогодні рятують життя і здоров’я вінничан – дітей та літніх громадян.

Також хочу зазначити, що жодної політики чи піару в моїй ініціативі немає і не може бути. Бо держава і Міністерство охорони здоров’я нині роблять все що можуть… А ми – активні та свідомі громадяни, вінничани маємо підставити своє плече допомоги разом із волонтерами кожній лікарні, кожному медику, що має потребу в першочергових засобах захисту. Бо офіційно від чиновників ми чуємо звіти, що в лікарнях все є і нічого лікарям не треба. Насправді, коли спілкуєшся із ними напряму, без посередників при посадах, стає зрозуміло – «армію лікарів» так само треба негайно вдягти і озброїти перед загрозою пандемії коронавірусу. І ми це зможемо!

Тому я закликаю вінницький бізнес, підприємців, відомі та заможні родини по можливості підтримати челендж «Захисти лікаря – врятуй життя!». Бо ці тривожні весняні дні є черговим випробуванням для всіх нас!

Повірте – кожна маска, костюм, респіратор чи захисний щиток, це ваш особистий вклад у подолання епідемії коронавірусу та збереження життів наших героїчних лікарів та медичних сестер в реанімаціях та інфекційних лікарнях. Разом ми здолаємо будь-яку біду! #stop_covid19_challenge

Щиро Ваш
Сергій Кармаліта