Але реально зрозуміло, що набагато більше. Бо підозр – сотні. Але епідеміологи не встигають тестувати. Вже три дні в нашу редакцію надходять дзвінки та на пошту – десятки запитань:

– Коли протестують всіх працівників лікарні. Бо ж лише в одній зміні – із 89 протестованих у 26 виявили коронавірус. Розумієте – з 10 відділень одна зміна – по 12-ть медиків у кожному. А за тиждень ще даі зміни – також до 200 чол. А у них ще є сім’ї.

– скажіть, коли ми так само контактували із виявленими зараженими як і наші колеги – і в тої зміни 26 позитивних, з родичами вже більше 40-ка, то що думати нам – двом змінам що були до того? Більше того, вже десятки колег відчувають схожу недугу – але нас не обстежують Епідеміологи не встигають? Ну тоді нехай наші керівники не «рятують свою за….ю», а викликають бригаду з міністерства як обіцяв Ляшко.

Чи нам на в’їзді в Калинівку вивісити лозунг , як в тюрмі Чикаго? – у нас уже сотні заражених – рятуйте нас? / жаліються та обурюються читачі.

Переполох і у міськраді. Бо ж усі бачили тиждень тому депутата – хірурга разом із мером на врученні благодійних спецкостюмів! Де ви думаєте? На швидкій! Отож не лише мер – в зоні прямих контактерів, але й швидка!

– це якесь повне безголов‘я- вся райлікарня повністю на карантині. Виходить має йти мерія – бо ж знімок із вручення благодійки де мері і і хворий депутат поряд досі на Калинівка сіті І швидка? – зюхапитують читачі

– от чого вони туди поперлися? Щоб пропіаритись? Цей піар на горі вже просто дістав! На чому піаритись, що у власних лікарнях нічого не було і ви лиш тепер привезли! І це найлегші коментарі – бо решта – з нецензурщиною

Очікувано спалахнуло вогнище у обла сному управлінні поліції. Епідеміологи називають 5 випадків але сжоже це не кінець. Тривожний сигнал про спалах коронавірусу у військовому госпіталі! 12 дітей – серед них і новонароджені. Виходять із правил 2 випадки – в повній амуніції спецзасобів захворіла сімейний лікар у Вінниці із спецбригади, яка виїздить до хворих та дезінфектор яка опрацьовувала дім інфікованої лікарки. До вражених районів добавились Оратівщина,Курилівці, Літин як і запитання місцевих жителів- чому воєнком, у якого дружина захворіла коронавірусом медик у онко ходити на роботу і не бути на карантині! Тростянецький спалах із лікарнею – теж дав до 20 випадків Розуміємо, що хотілося в ці дні «благих вістей», але ось така реальність – правдива і без прикрас. Тому найкращий спосіб вберегти себе – сидіти вдома – ці слова просила головний санітарний лікар Валентина Зайцева передати всім вам. Ситуація вже на межі, але коли ще вистрелять наслідки свят – буде виклик, якого ще не знала ні Вінниччина, ні Україна. Детальніше в «33-му»

З повагою