Під час карантину юні шахісти Вінниці займаються із тренером дистанційно, по «Скайпу». Вирішують шахові задачки, грають в онлайн-турнірах, слухають в «Ютубі» відеолекції провідних тренерів України. Щоб зацікавити дітей до подальших занять, у шаховому клубі «Романтик», який є філією ДЮСШ № 6, організували онлайн-конкурс тематичних малюнків.

У ньому взяли участь 14 юних спортсменів, які загалом представили на розгляд журі 17 творчих робіт. Серед суддів був директор ДЮСШ № 6 Микола Боднар, а також батьки і самі юні спортсмени. Не дозволялося голосувати за власні малюнки або твори своїх родичів.

В підсумку впевнену перемогу здобув 8-річний Семен Платовський. Його два різнопланових малюнки набрали найбільшу кількість голосів. На другому місці – графіка 12-річної Ангеліни Богомживущої. На третій позиції – 11-річний Тимур Бєлов. У його роботі обігрувалося те, що сильні шахісти мають бути добре фізично підготовленими, аби на високому рівні проводити турніри.

Окремо визначалася трійка кращих серед наймолодших (дітей до 8 років). До неї увійшли оригінальні малюнки 7-річних Валерії Кіпоренко, Софії Буркот і 5-річної Віталіни Бєлової. Нагородження лауреатів конкурсу відбудеться вже після завершення карантину. Але солодкі призи за підтримки меценатів отримають всі юні художники!

Вінницька обласна федерація шахів