Влада Ізраїлю дозволила провести церемонію сходження Благодатного вогню в Храмі Воскресіння Христового в Єрусалимі з урахуванням усіх обмежень карантину.

Політ для доставки Благодатного вогню в Україну вже організований. Як саме буде проходити сама церемонія, поки точно невідомо. Міністерство охорони здоров’я може запровадити додаткові обмежувальні заходи в залежності від умов карантину.

Передбачається, що в Храмі Гробу Господнього будуть присутні 10-15 чоловік – представники різних Помісних Православних Церков, які в супроводі поліції доставлять Благодатний вогонь із Храму в аеропорт Бен-Гуріон.

Релігійні делегації з різних країн не будуть висаджуватися зі своїх літаків, щоб не порушувати карантинні вимоги Ізраїлю. Вони отримають вогонь на борту літаків, – повідомили у виданні, зазначивши, що вже організовані польоти для доставки Благодатного вогню в Україну, Росію та Грецію.

Церемонія сходження Благодатного вогню в Храмі Гробу Господнього буде транслюватися в прямому ефірі.

Нагадаємо, 25 березня, після того, як в Ізраїлі вступили в силу нові обмеження, пов’язані з дотриманням режиму карантину під час пандемії коронавіруса, глави грецької, вірменської та католицьких громад розпорядилися закрити Храм Гробу Господнього.

У мережі висловлюються побоювання про те, що, оскільки Храм Гробу Господнього в Єрусалимі зачинений на карантин через пандемію коронавірусу COVID-19, Благодатний вогонь не зійде, а отже, цього року народиться антихрист.

Проте православні вірять у диво нерукотворне і очікують на сходження вогню. Тому уряд Ізраїлю і пішов назустріч вірянам.

Також ви можете віртуально зайти в Храм Гроба Господнього просто зараз!

Соломія КАЛЮЖКО