…”Носоріг” – фільм про 90-ті роки в Україні. За сюжетом колишній бандит згадує історію свого життя. З дитинства він добре знав, що треба бути сильним і безжальним – тільки так можна здобути авторитет і вижити в суворі часи. Бійки, розборки, вбивства, тортури… Сила і жорстокість перетворюють його в безжального “носорога”. Він домагається того, чого бажав, але за злетом йде неминуче падіння. Втім, залишається шанс все змінити…

Кримінальна драма Олега Сенцова “Носоріг” виграла конкурс Польського кіноінституту. Фільм буде створюватися в спільному виробництві України, Німеччини та Польщі. Почалась підготовка, зйомки заплановані на вересень 2020 року.

-Польські колеги підтримували мене протягом багатьох років. Я дуже радий, що наша співпраця триває, і фінансування від Польського кіноінституту дасть мені можливість втілити задум, – сказав Сенцов.

Олег Сенцов – режисер, письменник, колишній політв’язень. Міжнародна прем’єра його дебютного фільму “Гомер” відбулася на Роттердамському кінофестивалі. У травні 2014-го після анексії Криму Росією Сенцова затримала ФСБ начебто за планування терактів і вивезла до Москви. Незважаючи на відсутність доказів, його засудили до 20 років колонії. Вінницькі громадські активісти не раз проводили акції для його звільнення. 7 вересня 2019-го він був звільнений по обміну між Росією і Україною. Олег Сенцов — лауреат премії Сахарова “За свободу думки”..