Таке враження, що спочатку навмисно провокується черговий спалах цього бл….ського коронавірусу, а потім героїчно продовжується карантин. Ну, гаразд, неляканих ідіотів, як завжди це застало зненацька. Впустили в країну цю заразу. Чому нова поліція з необрізаним бюджетом та незамінним міністром не взяла під жорсткий контроль всіх обсервантів та заробітчан? Хто додумався під чесне слово запускати людей із критично вражених країн?

Чому навіть ті показові спроби обсервації перетворилися на обіс….цію з платними готелями та харчуванням. Чому потенційні носії вірусу могли спокійно тікати додому? Чому заразилося стільки лікарів? Чому сходить з рук чиновницька брехня про реальний стан медицини? Де доплати лікарям? І що це за брєд, ніби одне міністерство не може так швидко вирішити питання з іншим? Чому перед епідемією продали недорогі засоби захисту за кордон, а зараз знову ж таки героїчно, закуповуємо їх в Китаї, але вже втричі дорожче?

А де логіка в тому, що мільйони людей сидять на карантині, позбавлені елементарного заробітка, держава втрачає мільярди гривень, а купці дивакуватих людей, вдається на Великдень таки зібратися на службу до храмів? Можливо, це свідома провокація наступного спалаху і продовження карантину? Чому дозволили перетворити Києво-Печерську лавру на найбільший осередок коронавірусу. На них хіба не розповсюджуються українські закони?

Якщо вірити тому, що новопризначений міністр охорони здоров‘я вже через тиждень зареєстрував на свою дружину фірмочку, в якої держава купує медичні засоби, то пазли складаються. Нарешті, чому знову розкрадаються державні кошти, за які можна було врятувати життя людей, і що це за протокол, що лікарі вирішуватимуть, кого лікувати, а кого списувати на той світ? І чому до лікарні потраплять лише важкі, котрі там через пару годин помирать і заражають ще кількох лікарів?

Безкінечний карантин вигідний владі, бо можна коло нього вкрасти мільярди. І маски ми будемо з такими міністрами носити не два роки а пожиттєво. А, може, карантин ще потрібен для того, аби остаточно убити малий та середній бізнес і відправити всіх на будівництво доріг за хліб та воду?

Бо послаблення карантину для нас поки що зведеться лише до прогулянок по двох у парках та відвідування бібліотек та музеїв. Може там роздаватимуть безкоштовну їжу пенсіонерам?

Запитань можна задавати ще дуже багато, на жаль, всі вони сьогодні в Україні риторичні. За тридцять років ми дозволили вибудувати дві суспільні паралелі, які майже не пересікаються. Зверху влада, яка вже не може не красти. Що на війні, що на епідемї. А внизу народ, який виплекав і годує цю ненажерливу ораву трутнів.

Президент каже, що мінятиме уряд, аж поки він не стане ідеальним. Господи, це ж на які експерименти нас знову наражають? Тисячі міністрів можна поміняти і ніхто ні за що не відповідатиме, бо їх незрозуміло чому призначають, і невідомо за що звільняють. Це, як ніби, хлопчик грається в олов‘яних солдатиків. Ну, хіба не зрозуміло, що крім міністрів є ще прокуратура, суди, а над всім цим є ще олігархи. І вони не бажають втрачати своїх мільярдів ні під час війни, ні під час епідемії. Здається, що зараз вся влада в країні має стати одним Міністерством  Логіки та Здорового глузду. Народ вирішив на цей раз еволюційно поміняти порядок в країні. Якщо і ця спроба буде невдалою, йому вже нічого не залишиться, як би не укріпляли силові структури. Януковичу це не допомогло. Суспільство починає обурюватись, тому побажанням 36,6 та сміх…очками уже не відбудешся.

P.S. В Румунії вже оштрафували порушників карантину майже на 90 мільйонів євро. В Йорданії передбачена в’язниця і смертна кара. На Філіппінах можуть за порушення правил епідемії розстріляти просто на вулиці. У нас хтось хоч якось вникає у ситуацію? Чи так і будемо дуркувати з вірянами та монахами поки кілька мільйонів не поздихає від коронавірусу, чи з голоду?