У Козятині перевіряють, як дотримуються підприємці карантинних обмежень.

Вчора рейдовою бригадою у складі спеціалістів Козятинської міської ради, управління Держпродспоживслужби, працівників місцевого відділення поліції проведено об’їзд вулиць міста з метою здійснення контролю дотримання карантинних заходів власниками торговельних об’єктів. – повідомила в соціальній мережі Козятинсьська міська рада.

В ході перевірки встановлено, що біля «Приватбанку» по вул. П.Орлика відвідувачі не дотримуються між собою встановлених відстаней -1,5 м. На місці проведено роз’яснювальну роботу з людьми, а також з персоналом банку. Останні кажуть, що тільки вчора вже тричі з цього приводу викликали працівників поліції.

Не краща ситуація біля «Ощадбанку» по вул. Героїв Майдану. Хоча в приміщення пускають таку кількість людей, щоб не допустити скупченості, на дворі залишається до двох десятків клієнтів банку. Черга до банкомату. Не всі з розумінням ставляться до карантину і не дотримуються необхідної відстані.

Встановлено факт торгівлі канцтоварами в магазині «Смайл» по вул. Грушевського. Цей же підприємець є власником магазину дитячих іграшок на другому поверсі, який теж працював під час карантину. На зауваження рейдової групи ФОП відразу зачинила магазин і припинила торгівлю канцтоварами.

З попереднього рейду виконано пропозиції стосовно накриття продуктів харчування захисною плівкою, встановлені захисні екрани для продавців в магазинах по вул. Довженка, “Пан Економ” по вул. Героїв Майдану.

Ретельно контролюється ситуація у чергах біля магазину ТОВ “Козятинський мясокомбінат”, біля банкомату по вул. 8-Гвардійська. Багато магазинів працюють в телефонному режимі.

Під час рейду зроблені попередження особам, що входили у магазин без масок. А також чоловікам, що в кількості семи осіб дружною компанією вживали каву на вул. Довженка. Зроблені зауваженням батькам дітей у центральному сквері з нагадуванням про обов’язкове дотримання обмежень під час карантину.

Передбачено рейди на вул. Васьковського. Є інформація, що там здійснюється торгівля з автомобілів.

Спеціалістами управління Держпродспоживслужби щоденно здійснюються перевірки торговельних об’єктів щодо дотримання протиепідемічних вимог при реалізації продуктів харчування.

Відділом поліції вже складено протоколи про недотримання заходів під час карантину.

Попереджаємо всіх, хто нехтує законодавством, Постановою Уряду, Кодексом про адміністративні правопорушення; хто просто ставить під загрозу життя і здоров’я оточуючих людей – при виявленні порушень негайно буде складено адміністративний протокол на громадян у розмірі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що передбачено ст. 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей».