Через виявлений коронавірус у місцевої жительки., закрили одразу два села. Одні кажуть, що це продавець магазину, інші медик. Так чи інакше, але керівництво Крижопільського району стверджує, що більшість селян Високої Греблі та Андріяшівки контактували з хворою. І тому селяни мають сидіти на карантині і не бути виїздними. Зараз будуть тестувати контактерів. Чи вийде швидко – не гарантія, бо у Вінниці з підозрами здали, як стверджують лікарі первинки редакції, ще 10-го зразки, а офіційної відповіді не отримали.

– Ми працюємо згідно 772 протоколу – в першу чергу обслідуємо підозрілих із пневмоніями і першу лінію контактерів. Працюємо з 6-і до 22-і, без вихідних, люди падають з ніг. В понеділок привезуть ще один ПЛР – прискоримось, – повідомила «33-му» головний санітарний лікар Валентина Зайцева.

Невідомі підпалами стали відповідати на войовничу непокору МП закрити культові заклади на час карантину для відвідувачів.

Факти підпалів мали місце в Одеській, Чернівецькій області, інших. Чи це дійсно помста – чи провокація? В країні війна продовжується і ворожа агентура не дрімає!

Хто б це не був, але налякав керівництво УПЦ(МП). Тому вінницький Митрополит Варсонофій видав наказ закрити з 25 квітня Свято-Троїцький Браїлівський монастир для відвідувачів на час карантину.

Половина із 129 вражених медиків першої хвилі у Вінницькій області вже йде на поправку, десятки виздоровіли. Легка форма, – це десь два тижні, важка – місяць, два протікає захворювання – стверджують практики, які вже лікують хворих в області. «Володарка», де шили спецзасоби від коронавірусу має 7 випадків, але обстеження тривають. Найбільше дискусій досі через враження коронавірусом Калинівської лікарні. Вже і на «Праві на владу» озвучили версію лікарі – винен департамент ОДА – бо видав наказ зігнати всі відділення на один поверх. Департамент відповідно разом із заступницею МОЗ звинувачує у халатності медиків і називає першопричину – одна поїхала за товаром у Чернівецьку область і там можливо інфікувалась, інші на день народженні були у колеги під час карантину – там були невдовзі виявлені вже вражені коронавірусом колеги. А є ще треті думки – наших читачів. Вони переконані, що це не погано, що така кількість медиків перехворіє в першій хвилі. Вони матимуть імунітет і лікуватимуть інших хворих уже маючи власний досвід. І на завершення – сенсація: епідеміологи та медики-дослідники вже знають, коли 7-й брат шести інших коронавірусів, яких вже лікували в Україні та світі – втече з України – про це в наступному номері «33-го»

З повагою,