Редиску здають гуртом по 2 гривні, огірки – по 8, капусту – по 5. А покупців мало, бо закриті ринки., – пишуть на Літинському форумі. – Вони просять відкрити ринки. І запитують – звідки у нас імпортні овочі, коли кордони закриті? На фото – сьогоднішня акція протесту. Перекрита дорога. Ось їхні руки у мозолях…

Цікаво, що нині ця продукція в магазинах Вінниці коштує редис – 20-25 гривень, огірки свіжі – 40, капуста молода – 30…

Схожа ситуація на Вінниччині перш за все із молоком, яке після закриття ринків різко подешевіло і його за безцінь ще купують «посередники»… Невже дійде до того, що молоко домашнє доведеться виливати на дорогу, аби чиновники почули і знайшли спосіб врятувати молочний бізнес вінницьких бабусь! Чи ріжемо на 1 травня і День Перемоги корови?

Нагадаємо, що на акцію протесту вже виходили торгівці ринку в Могилеві-Подільському, які просто не виживуть без торгівлі в разі продовження карантину до кінця травня…

– В країні може початися хвиля ринкових бунтів. Держава, без будь-яких притомних медичних обґрунтувань, закрила відкриті продовольчі ринки, де сонце і свіже повітря, натомість дозволила далі працювати як великим гіпермаркетам, так і невеликим продовольчим магазинам., – коментує цю ситуацію волонтер і екс-нардеп Ігор Луценко.

У відповідь на «батьківщині» Яроша, у місті Кам’янське, підприємці силою відновили роботу ринків. Зараз на Антонівському (Херсонському) автомобільному мосту через Дніпро 200 чоловік ходять безперервно по пішохідному переходу і вимагають, щоб до них прибув представник облдержадміністрації.

Підприємці, котрі працюють на продовольчих ринках – одні з найбідніших підприємців, запасу міцності у них практично немає. Для тих, хто зараз торгує саджанцями та іншим сезонним продуктом, нинішній бездумний «карантин» є взагалі катастрофою. Якщо навіть улітку знімуть обмеження, така продукція буде взагалі нікому не потрібна.

Очевидно, що треба повертати ринки. Знімати ці дебільні загальнонаціональні обмеження, переходити до тактики локалізації спалахів, а не коврових бомбардувань. А громадянам – об’єднуватися у групи за інтересами, і захищати свої права. Можливо, народ починає розуміти, що тільки загроза втрати влади змушуватиме цю владу вести себе по-людськи.