Таким чином він висловив протест авторам заборони торгувати городиною на ринках. Частину врожаю вінницький аграрій залишив –для благодійників, але просить, щоби урожай хтось хоча б забрав. На ситуацію годину тому відреагував навіть мер Вінниці Сергій Моргунов.

– Побачив відео фермера з Літинщини Миколи Кипоренка, який перекопує свій врожай цибулі і те саме збирається зробити з редискою, бо не має як реалізувати свою продукцію.

Це те, про що я говорив – закриття продовольчих ринків неминуче призведе до того, що фермери і дрібні аграрії будуть вимушені повністю зупинити свою діяльність. Для Вінниччини, яка є аграрним регіоном, це може мати критичні наслідки. –каже Сергій Моргунов. – Лише у Вінниці на ринках торгівлю продовольчої групи товарів здійснювали біля 2500 фермерів, підприємців і селян. Крім того, закриття ринків позначалось на тому, що в торгових мережах тепер високі ціни на ті ж овочі, – бо немає конкуренції. І більше скупчення людей – а це вже порушення соціальної дистанції, необхідної при карантині. Це проблема зараз не тільки нашого міста, але й усіх регіонів. Тому впевнений, що Уряд має переглянути своє рішення щодо заборони роботи продовольчих ринків. І їх робота буде відновлена. Звичайно, з жорстким дотриманням усіх вимог роботи під час карантину.

Валентина Лісова