Про це йдеться у розслідуванні програми «Наші гроші».

Журналісти спостерігали за рестораном більше тижня.

«У ресторан приїжджають депутати, «рішали», бізнесмени, екс-регіонали. У ресторані щось святкують. З ресторану у повному розфокусі, хитаючись у різні сторони, виходить нардеп Антон Яценко (який пізніше скаже, що його там не було). Як і решта відвідувачів. Ресторан працює. Не для всіх. Для віп-персон. Для «своїх». Для настільки «своїх», що за годину туди заходить з-десяток людей. І це в той час, коли увесь адекватний ресторанний бізнес зачинений на карантин. Хтось несе великі збитки, хтось вже втратив бізнес», – пише журналістка Анастасія Усенко на своїй сторінці у facebook.

Нагадаємо, карантин, пов’язаний з пандемією коронавірусу, діє в Україні з 12 березня. Спершу очікувалося, що він триватиме до 3 квітня, але пізніше уряд продовжив його дію до 24 квітня. Найжорсткіші карантинні заходи в Україні почали діяти з 6 квітня. Тоді уряд заборонив виходити на вулицю без масок і гуляти в парках, а за порушення цих заборон ввів штрафи в сумі від 17 тис. грн.

З 17 березня через карантин в Україні обмежили роботу закладів харчування. Частина київських закладів припинила працювати повністю, а частина продовжила роботу, але без гостей. Ці заклади переорієнтувалися на видачу замовлень з собою та доставку.

Журналісти зазначають, що у ресторані Тищенка приймають «особливих» гостей: народних депутатів, бізнесменів, «кварталівців» та партнерів олігарха Ігоря Коломойського. Зокрема, в ресторані були помічені нардеп Антон Яценко, партнер олігарха Ігоря Коломойського і помічник нардепа від СН Павло Куфтирьов, депутат і колишній сценарист «Кварталу 95» Олександр Кабанов, менеджер «Метінвесту» Віталій Кисіль, перший заступник голови Офісу президента і екс-продюсер «Кварталу 95» Сергій Трофимов, депутат Ігор Негулевський. Також знімальна група зафіксувала ще близько 10 людей, ідентифікувати яких не вдалося.

Микола Тищенко відомий своїм кримінальним минулим (у певних колах його називають на прізвисько Коля Оболонський) і талантом постійно потрапляти в різноманітні медійні скандали, що б’ють як по ньому, так і по іміджу партії і президента, яких він представляє.

26 квітня Тищенко назвав святом День пам’яті Чорнобильської трагедії 26 квітня.