Цю дату обрано ще з 1982 року в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера. Для людей мистецтва танець – це вічний рух, котрий не припиняється навіть на долю секунди. Цей день –  свято не лише для людей, які професійно займаються хореографією, а і для всіх інших, адже наше життя подібне танцю, і наш характер тісно переплітається з мовою тіла. Кожен танець і в правду особливий тому, що виконується під характерну музику, і відрізняється темпераментом, настроєм та енергетикою, яка направляється до глядача.

Як і в танцях, так і в житті з’являються нові ідеї, плани, а також щось нове, після чого хочеться реалізовуватися. Вінниччина подарувала світові близько тисячі зірок сучасної хореографії, котрі презентують Україну на сценах Європи та Америки

На сьогоднішній день у Вінниці працює 42 хореографічні студії, кожна з яких виховує творчих дітей – майбутніх чемпіонів. На Вінниччині розвинуто маже всі напрямки бальних, східних та народних танців, балету та сучасної хореографії. Юні танцюристи прославляють Вінницький край майже на всіх Міжнародних фестивалях, які проходять в Україні, привозять перші місця з Європейських змагань та зачаровують глядацькі погляди на унікальних світових концертах.

Більше про талановитих вінницьких танцюристів та акробатів читайте в газеті «33-й канал».

Василина Вереснева