Зараз Сергій проходить навчальний збір та готується приймати військову присягу в 8-му полку оперативного призначення ім. І. Богуна, каже: «Хочу поєднувати військову службу і свій улюблений вид спорту».

У 12 років найкращий друг Сергія привів його на секцію з футболу, і від тоді він не покидає цей виду спорту, адже для нього він став не просто захопленням, а дещо більшим. Він постійно тренувався та працював над собою. Навчався у Львівському училищі фізичної культури. У 18 років підписав професійний контракт на 3 роки з ФК «Волинь». Потім рік виступав за Вінницьку Ниву, а вже останнім часом був у ФК «Полісся», але з професійним футболом прийшлось покінчити через травму ноги.

Тоді стало питання, що робити далі? І без вагань Сергій вирішив підписати контракт та піти у лави Нацгвардії.

«Пройти військову підготовку та навчитись захищати країну повинен кожен, – говорить гвардієць, – Ось і вирішив вступити до лав Нацгвардії, але все одно пристрасть до футболу не згасла, і я знав, що на Вінниччині є військова частина в якій існує славнозвісна футбольна команда «Ягуар», – ділиться Сергій, – починаючи з 2013 року я грав за цю команду в різних товариських матчах, і вже тоді хотів бути її частиною, однак в мене ще був підписаний професійний контракт. Але найбільше я хотів потрапити на чемпіонат ліги учасників АТО, от тільки на той час я не брав учать в бойових діях, тому і не міг виступати за «Ягуар». Мабуть, і це також спонукало мене піти служити та надалі поїхати на схід держави. Просто я дуже хочу допомогти нашій команді виграти Кубок Героїв АТО. Але головне для мене – це захист Батьківщини, адже хто, як не ми її повинні боронити», – наголошує Сергій.

Сергій також планує професійно опанувати військову справу, так, як не достатньо бути просто військовим, який вміє грати у футбол, він хоче бути професіоналом своєї справи.

«Про те, що я став військовослужбовцем Нацгвардії – пишаюсь! Планую розвиватися та рости по кар’єрній сходинці, а саме бути професіоналом своєї справи, – розповідає Сергій Коломієць, – Думаю футбольні навички допоможуть мені справитись у важких ситуаціях та швидше адаптуватися в новому колективі, адже витривалість та сила дуже важливі фактори для військового, – наголошує гвардієць.

Микола Коваль