Спортсменка з вінницької команди “ЕМС-Поділля” підписала контракт на 4 роки.

– Збулася моя мрія. Я офіційно підписала угоду з Old Dominion University. Хочу подякувати своїй родині за підтримку і віру в мене. Також дякую своїй команді і тренеру Олександру Дуднику, без яких це було б неможливо, – розповіла Юлія Христюк. – За можливість грати і вчитися в США дякую сім’ї Ніколь Козлової (футболістка збірної України, яка виступає за інший університет Вірджинії) і, в першу чергу, її батькові. Вони вибрали мене на цей проект і допомагали в усьому. Зокрема, сприяли в підготовці до тестів з англійської мови, а також демонстрували моє відео з матчів тренерам університетської команди, – розповіла Юлія Христюк. – Мені жити вдома ще майже пів року. Думаю, що згодом сильно сумуватиму за рідними, друзями і своєю вінницькою командою. Але прагну розвивати спортивну кар’єру і знайти собі дорослий клуб. Бо США – найсильніші на планеті у розвитку жіночого футболу. Після закінчення університету маю намір залишитися за океаном, виступаючи за один з американських клубів. При цьому хотіла б прилітати в Європу, щоб грати за збірну України.

Додамо, що наприкінці минулого року Юлія Христюк отримала спеціальну відзнаку як переможниця у номінації «Найкраща молода футболістка» отримала 16-річна вінничанка Юлія Христюк. Дівчина майже половину життя віддала цьому улюбленому виду спорту і є капітаном місцевої команди «ЕМС-По­ділля». На тренування дівчина ходить шість разів на тиждень. Батьки ставляться з розумінням до вибору доньки.

– Коли прийшла до спортивної школи, якраз почала формуватись команда з жіночого футболу і таким чином я потрапила туди, — розповідає Юлія Христюк. — Вже за півроку стали грати на стадіонах. Тато ходить майже на всі матчі, а мама вдома вболіває. Доводиться жертвувати спілкуванням з друзями та побаченнями, інколи шматком тортика. Зловживати спиртним чи палити — це табу. Цьогоріч нам вдалось потрапити у вищу лігу, де займаємо сьому позицію. За цей сезон я встигла забити сім голів, включаючи м’яч «Житлобуду-1» (Харків), безумовному лідеру жіночого футболу України. Думаю, що в 2020 потрапимо у п’ятірку лідерів.

Віра Малафей