За словами очевидців, це зробив місцевий житель Володимир Колесник.

– Виявилося, що маму та цуценя прогулювалися дорогою зі своїми опікунами. Граючись, вони, випадково, забігли до чоловіка в двір. Побачивши це, Володимир одразу, не вагаючись, виступив на захист своїх курей! Він швидко наказав своїй малолітній дочці прикрити дірку в огорожі і почав бити переляканих собак палицею. Мама з цуценям кричали на весь двір! Потім чоловік почав стріляти. Собака Аза померла одразу, вибігши за ворота. Цуценя ще живе і було доставлено мною в клініку.

У нього виявлено вхідний отвір в черевній порожнині та видно кулю на рентген-знімку. Труп Ази доставлений в лабораторію Управління Ветеринарної медицини на розтин та експертизу, – повідомила зооволонтерка Катя Христич. – За даним інцидентом, опікунами собак був викликаний патруль поліції та слідчо-оперативна група, надано письмові пояснення слідчим. На моє питання про відкриття кримінального провадження по ст. 299 про жорстоке поводження з тваринами, слідчий Вінницького району, Фіненко Назар Васильович, відповів: “Побачимо”…

Наразі небайдужі просять допомоги з оплатою лікування цуценяти.

– Собачка в критичному стані, бореться за життя у вет. клініці “Віп Хвіст”, за адресою: Хмельницьке шосе, 103-а, тел.: (068) 609-01-01, (093) 411-21-21 (місцезнаходження клініки на карті: https://bit.ly/3f7vShO). Для фін. підтримки карта Приват: 5168 7427 1338 3499 Христич Катя.

Детальніше про інцидент та що з цього питання скажуть поліцейські – читайте в газеті “33-й канал”.

Віталіна Володимирова