Наприклад у Чорнобильському диспансері – захворіла поза його межами бухгалтер після відвідування церкви. Як і кухар та інші – в будинку інвалідів. Сьогодні на Вінниччині 417 випадків (плюс 5). У нас спад. А Україна подолала вже 10 тисяч. Світ 3 млн. Сусідня Росія вже подолала 100000 і за день більше 8000 заражень. Лише в Москві – за 50000. У США вже давно за мільйон хворих. В країні збільшується кількість хворих – за день більше 500. Наприклад лише у Чернівецькій області – 82 за добу.

Вже вся Україна знає про масові спалахи коронавірусу у монастирях, Лаврах, молитовних домах.

Спочатку масові похорони у Чернівцях – найбільший спалах в Україні. Далі служба у Закарпатті – більше 26 хворих. Тоді – у Києво-Печерській Лаврі. Зараз крім настоятеля Павла там, як відомо, лікується 200 монахів і семінаристів. Померло вже три монахи – Нектарій, Наум, Никодим. Нехай Господь упокоїть їхні душі – як і інших усопших. Один із них, на жаль, вінничанин. Йому було 42 роки. Детальніше про це – читайте в газеті «33 канал». Набирає обертів спалах у Почаєвській Лаврі. Саме тому у Тернопільській області лише за добу – 72 нових зараження. Помер уже третій священик. Померлий монах Никодим – саме звідти прибув до святині Києва. Там взагалі закрили все місто. Бо і психіатрична лікарня і всі інші установи пов’язані між собою родинами працюючих там та священиків – заражені коронавірусом. В Головчинецькому монастирі – більшість монашок у лікарні, одна померла. Ще три монастирі – на карантині через спалахи цієї новітньої чуми. На Вінниччині – закрили монастир у Браілові – однак із дивним формулюванням – не через спалахи коронавірусу, а щоб не сталось пожеж. УПЦ(МП), зокрема її представник Антоній, поспішив повідомити про гоніння церкви і переслідування. Як приклад – наводиться підпал духовних споруд у Одесі. Але, як довело розслідування, його здійснив ще вчора відданий соратник митрополита Агафангела, який посварився з ним. До речі цей митрополит довгий час керував Вінницькою єпархією МП. У читачів 33-го» звинувачення у екстремізмі народу і держави, гоніннях, коли просять просто не ходити до храмів і не заражати один одного і монахів під час поминок – викликало багато обурливих відгуків.

– Чи захворіла б така кількість монахів, священиків, віруючих і самих настоятелів церкви, якби прислухались владу і виконали закони. Во ім’я чого таке дивне бравурство? Перед коронавірусом? Жертовність своїми ж монахами, священиками, вірянами – во ім‘я чого? Тим більше, що РПЦ і її підрозділи у всіх інших країнах світу заборонили відкриті служби.

Деякі читачі взагалі вважають, що це через агентів ворога, які, як наприклад феесбешник Гіркін, проникли в релігійну організацію і носили монашу рясу та під святими мощами ховали зброю – розшатують другу «русскую весну». В ОРДЛО та Криму російські війська прийшли щоб рятувати рускоговорящих, тепер прийдуть рятувати братьєв по вере? – застерігають своїми роздумами вони.

А ви як думаєте? Готові вислухати усіх – бо саме в дискусії, а не вішанні ярликів народжується істина.

З повагою,