Через карантинні обмеження всі світові футболісти не лише залишились без роботи, а й суттєво «впали» у своїй вартості.

Не оминула ця проблема й Україну, але попри все наші спортсмени не втрачають духу й вільний час від тренувань вирішили присвятити своїм родинам. Так, наприклад, вчинив не лише вінничанин Олександр Зінченко з «Манчестер Юнайтед», а й лівофланговий захисник клубу «Карпати» Владислав Дубінчак. Карантин футболіст, права на якого належать «Динамо», проводить у рідному Томашполі, про що розповів своїм вболівальникам.

– Життя змі­нилось кардинально, адже 95% свого часу проводжу вдома. Сумно, хочеться, щоб це вже якомога раніше завершилось. Зараз перебуваю вдома на Вінниччині, у містечку Томашпіль. Неподалік від будинку ліс, тому кожного дня виходжу на пробіжку, а після неї займаюсь вдома, тож вдається тримати себе у формі. Головне в такий важкий час – це режим і правильне харчування, адже в умовах карантину значно менше можливостей для руху, — розповів Владислав Дубінчак. — Раджу всім залишатись вдома та берегти себе. Тримайте себе в тонусі та не падайте духом!

Зазначимо, що свою кар’єру Владислав розпочинав на рідній Вінниччині, почав займатися в місцевій ДЮСШ, перший тренер — Валентин Кучковський. Далі встиг пограти за «BRW-BIK» з Волині.

– У 13-річному віці я переїхав у Володимир-Волинський як крайній півзахисник. Щоправда, вже через пів року тренер побачив у мені потенціал лівого захисника. Ми спробували змінити позицію, і з того часу я не залишав її, — каже Владислав. — А до 13-ти років я стабільно виконував функції крайнього нападника. Ставав бронзовим призером чемпіонату України ДЮФЛ U-14 сезону 2011/12 років. Після цього отримав пропозиції від київського «Динамо» і донецького «Шахтаря», але вибрав київський клуб. За юнацьку команду дебютував 3 вересня 2014 року в матчі проти «Волині» (5: 0), на полі провів 79 хвилин і заробив жовту картку.

У дебютному сезоні     (2014/2015) за юнацьку команду «Динамо» зіграв 21 матч. У сезоні 2015/16 років Владислав був одним з ключових гравців юнацької команди «Динамо» не тільки в національній першості, але і в Юнацькій лізі УЄФА. Став чемпіоном у складі «Динамо» першості України (U-19) — 2015/16. За молодіжну команду киян футболіст дебютував 7 жовтня 2015 року в матчі проти футбольного клубу «Сталь». В кінці 2016-го наш земляк продовжив контракт з ФК «Динамо», але в той же час його орендували львівські «Карпати» й сезон 2020 року він проведе саме там. Наш земляк виділяється своєю непоступливістю у грі, про що свідчить кількість зароблених карток. Має добре бачення поля. Владислав вміє зряче віддати передачу на партнера, як коротку, так і довгу. Владислав Дубінчак досить швидкий футболіст, який не тільки добре відпрацьовує зліва в захисті, а й активно йде в атаку. Дуже час­­то опиняється біля воріт суперника, закидаючи м’яч у штрафний майданчик на партнерів.

Віталіна Трудько