В боксованих палатах біля спеціальних пацієнтів залишились буквально 10 сестричок та лікарів. Решта на вулиці під лікарнею влаштували гучний протест у масках… І вимагали від головного лікаря лікарні та керівництва Вінницької РДА виконання обіцянок президента Зеленського і міністра охорони здоров’я.

– Ми не втекли із цієї «передової»! Не сховали у відпуски чи на лікарняні! Покинули своїх дітей, чоловіків та батьків і живемо заради порятунку пацієнтів фактично у лікарні. А нам за квітень кинули на картки по 86 копійок доплати до звичайної ставки. А лікарям по 1,68 грн.! Це як? Чи пообіцяли в Києві та забули?, – обурювались сьогодні медичні працівники «районки» – лікарні у Вінниці, що приймає хворих і пацієнтів із підозрою на коронавірус зі всієї області.

На ці закиди районні посадовці та адміністрація лікарні, як могли відповіли, що є неузгодженість між центральним і місцевими бюджетами щодо надбавок. Що треба все писати в табелі старшим медсестра? Що треба покатим ще тиждень? Що треба йти на роботу і не мітингувати під лікарнею, що ми «на передовій»… За 2 години акції протесту лікарі та медсестри зібрали плакати, але не зняли своїх вимог… І за тиждень в разі не виконання обіцянок знову готової вийти на акцію протесту.

На сьогоднішній день у Вінницькій області зафіксовано 435 випадків коронавірусу і більше 130 медиків, які захворіли на нього. В Україні 16 медпрацівників померло від враження коронавірусу.

Більше читайте “33-му каналі” в середу 6 травня.